G2 Esports ve online ödeme şirketi paysafecard‘ın yeni ortaklığı sayesinde yeni bir espor reality show’u geliyor. “Making the Squad” isimli bu show G2’nin Fortnite içerik ekibiyle tam zamanlı sözleşme fırsatı için yayıncılar ve oyuncular arasındaki mücadeleyi ekranlara getirecek. Show ayrıca oyun ürünleri markası Logitech G ve espor takım yönetim platformu Esports-Management‘tan destek görecek. Adı geçen üç marka da halihazırda G2 Esport’un ortakları olarak biliniyor.

Paysafecard Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Oliver Wolf, “Fortnite’ın bir sonraki büyük yeteneğini bulmak adına dünyanın ilk uluslararası interaktif casting show’unu desteklemek paysafecard’ı espor camiasıyla yakınlaştırmanın en özgün ve anlamlı yolu” diyor. “Yeni kullanıcılar kazanmak adına esporda sürekli olarak yenilikçi işlere adım atmak, sektörün büyümesine yardımcı olmak için gösterdiğimiz özverinin büyük bir parçasını oluşturuyor. Bu macerada G2 Esports’un ortağı olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.”

Juri heyetinin başında olacak olan G2 Esports CEO’su Carlos ‘ocelote’ Rodriguez, ekibinin sürekli olarak sektörle etkileşime girmede yeni yollar arayışında olduğunu ve büyük düşünen yetenekli profesyoneller için yeni yollar sağlama üzerinde çalıştığını ekledi.

Dört finalist “G2 Esports’un yeni Fortnite içerik ekibi” olarak tam zamanlı sözleşme imzalayacak.

Fortnite’ın espor sektöründeki ve genişlemeyi sürdüren oyun pazarındaki başarısı bu sene boyunca dillerden düşmedi. Oyunun büyümesine yapılan destek Epic Games‘in ekonomik sürdürülebilirliğine ve sektördeki büyük markalardan gelen dikkate değer yatırımlara katkı sağladı. Şimdi de G2, içerik üreticilerine, yayıncılara ve oyunculara odaklanarak oyuna dahil olmak istiyor.

“Making the Squad” sekiz haftalık bir sezon süresince yirmi yarışmacının canlı olarak yayınlanacak oyun içi challenge’larından oluşacak. Finalistler Berlin’de G2 ekibiyle buluşacak ve “G2 Esports’un yeni Fortnite içerik ekibi” olmak adına son dörde kıyasıya mücadele edecek.

Logitech G, daha önce Super League Gaming gibi espor organizasyonlarına sponsorluk yapmıştı. Bu sebeple geniş bir espor sponsorluk portfolyosuna sahip. Esports-Management ise bu alanda nispeten yeni. Geçtiğimiz ay G2 ile içerik ortaklığı sözleşmesi imzaladı. Öte yandan G2’nin üçüncü ortağı paycardsafe’in ESL ile birkaç yıldır devam eden bir ortaklığı mevcut.