Bir hafta içerisinde rakibi olan Fnatic‘i geride bırakan G2 Esports, EU LCS’de zirvede.

Yaz dönemi boyunca geçtiğimiz haftada ilk defa zirveye yükselen Fnatic’in liderliği pek uzun sürmedi. Bu hafta aldıkları iki mağlubiyetle beraber sezonu birincilikle bitirme umutları önemli bir ölçüde azaldı.

Kader bu ya iki takım yaz döneminde ilk defa 5. haftada karşılaştılar ve izleyenler G2 ile Fnatic arasındaki liderlik rekabetine tanık oldular. Sezonun 5. galibiyetini alan G2 Esports, haftayı 2 galibetle kapatarak zirvedeki yerini geri aldı.

G2 mağlubiyetinden sonra yapılacak şeyler Fnatic için daha da kötüye gitti. Haftanın 2. maçında Giants’a da kaybeden Fnatic ekibi adeta şoka girdi. Yaz dönemi boyunca haftayı ilk defa 2 mağlubiyetle kapatan ekip, G2 Esports’un 3 puan gerisinde bulunuyor.

G2 ise Fnatic’i devirmeyi başardıktan sonra Origenle berabere kalarak tamamen avanataja geçemedi.

rqrqrq

Haftayı iki beraberlikle kapatan Origen, 3. sırada yer alan zorlu rakibi H2K’e karşı beraberlik almayı başarsa da küme düşme hattında mücadele veren 4 takım arasında yer alıyor. 1 galibiyeti, 6 beraberliği ve 3 mağlubiyeti bulunan Avrupa’nın dev ekiplerinden Origen, Team Vitality ve Unicorns of Love ile birlikte 9 puan toplayarak playoff takımlarının 4 puan arkasında bulunuyor.

Giants Gaming ise bu haftayı muhteşem bir skorla; 2 galibiyetle kapatarak playoff şansını arttırmak adına önemli bir yükselme kaydetti. Bu hafta Roccat ve Fnatic karşısında aldıkları galibiyetlerle beraber şimdiye kadar aldıkları zaferleri ikiye katlamış oldular.

Splyce ise geçtiğimiz sezonda Giants Gaming karşısında yükselme maçlarında aldıkları galibiyetle ligde tutunmayı başarırken, bu sezon olağanüstü bir performans göstermeye devam ediyorlar. Vitality galibiyeti ve Unicorns of Love beraberliğiyle beraber muhteşem formunu devam ettiren ekip, ikinci sezonda playofflar için adını yazdırmak adına emin adımlarla ilerliyor.