Whispers of Old Gods eklentisi gelmeden önce oynayanlarınız bilir, önceden Warrior ile oynarken deli gibi armor biriktirilirdi, oyun 25 tur falan sürerdi. Neredeyse herkes “control warrior” oynardı. Warrior destelerinde bir yaratıcılık yoktu, tabii One-turn-kill Worgen destesini saymazsak. Yeni eklentiler ile birlikte ise bir çok Warrior destesi türedi. Bu destelere kısaca bir göz atalım;

Control Warrior

Hearthstone piyasaya çıktığından beri kullanıldı bu deste tipi, Whispers of the Old Gods’ın çıkışından sonra da oynanmaya devam etti. İçindeki kartlar hemen hemen aynı, kazanma koşulu ise tonla armor biriktirip rakibinizi sizine rekabet edemeyeceği oyun sonuna taşımak. Bloodhoof Brave ve Ravaging Ghoul kartları bu destede yer bulabilirken deste yine de içindeki legendary kartlardan dolayı oldukça pahalı bir deste. Meta’da bu kadar Zoo oynayan varken, sahip olması güzel bir deste tipi.

Örnek deste:

control warrior

N’Zoth Warrior

Bu deste tipi ise Control Warrior’ın kuzeni, tek farkı oyun sonunun N’zoth etrafına kurulu olması. Yani; Cairne, Sylvanas ve belki de Chillmaw gibi kartlar kullanacaksınız! Fibonacci’nin kullandığı ve geçen sezon Legend olduğu N’zoth Warrior destesi şu şekilde;
fibonacci

C’Thun Wariror

C’Thun desteleri genel olarak control’e yönelik kartlardan oluşuyor, kartların genel özellikleri de Warrior için harika bir uyum yakalamasını sağlıyor. Bu deste tipinde de Control Warrior gibi armor biriktirmek önemli, Ancient Shieldbearer (C’Thun’un en az 10 attack’i varsa 10 armor kazandır) kartı da bu görevi çok rahat görüyor zaten. Twin Emperors (en güzel C’Thun kartlarından biri) sayesinde de Aggro destelerle rahat başa çıkabiliyor.

Örnek deste:

cthun warrior

Patron Warrior

Whisper of the Old Gods’ın gelmesi ile tedavülden kalkan Death’s Bite’a rağmen Patrol Warrior’lar hala kullanılıyor. Death’s Bite’ın yerini Blood to Ichor ve Ravaging Ghoul doldurduğundan eskisine göre çok güçsüz değil. Hele bir de Frothing Berserker kartlarını da hesaba katarsak, sağlam hasar potansiyelleri olduğunu söyleyelim.

Tempo Warrior

Tempo Warrior, diğerlerine göre biraz daha farklı kalıyor. Bunun sebebi de diğerleri gibi masayı temizlemekten ziyade adında da olduğu gibi tempo bir şekilde masaya yayılmayı amaçladığı için. Sir Finley Mrrgglton sayesinde değiştirilebilen Hero Power ile birlikte Kor’Kron Elite ve Frothing Berserker gibi aggressive kartlar bu destede yer bulabiliyor. Gerektiğinde Life Tap ile kart çekmek ya da Steady Shot ile rakibin canını hızlıca azaltmak tercih edilebiliyor. Ayrıca Tempo Warrior ile birlikte Varian Wrynn de oyuna döndü, hatta çoğu zaman oyun bitirici olarak kullanılabiliyor.

Pirate Warrior

Pirate Warrior ise bambaşka bir olay. Aralarında maliyeti en düşük olanı ve oynaması en hızlı olanı bu. Genelde oyun 7. turda falan bitiyor. Oynamak için düşünmeye de gerek yok. Bu tip destelerin oynanışı şu şekilde: Silah tak, kafaya vur; yere kart in, kafaya vur. Bu tarz bir deste oynuyorsanız, rakipleriniz oyun sonu sizi eklediğinde kabul etmek istemeyebilirsiniz.

Örnek deste:

pirate warrior

Dragon Warrior

Dragon Priest’in aksine, Dragon Warrior destesi bir kontrol destesi değil; bu bir tempo deste. İki manaya 3/3, charge’lı bir Alexstrasza’s Champion oynamak rakip için çok can sıkıcı. Destede bunun etrafına kuruluyor zaten. Destedeki en pahalı dragon da Drakanoid Crusher. Kart, çıkışından bir sene sonra ilk defa rekabetçi bir destede yerini aldı.

Kullanılan Warrior desteleri bu şekilde, örneklerimizi de verdik. Siz de eğer Warrior oynamak istiyorsanız, profesyonel oyuncuların destelerini direkt kullanabilir ya da biraz yaratıcılık ile kendinize özel versiyonlarını oluşturabilirsiniz. Boş şans!

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/hearthstone-warrior-decks-meta/