Natus Vincere, resmi sitesinden yaptığı açıklamada, Ladislav “GuardiaN” Kovacs ve Denis “seized” Kostin’in aktif kadrolarından çıkarıldığını açıkladı.

Bu sezonki sonuçların ardından böyle bir karar alan ekip, DreamHack Open Tur, ESL Pro Ligi sezon 5 finalleri ve en son olarak PGL Major’a gruplarda veda etmişti. Efsane statüsünü de kaybeden ekip, bu ünvanı 2014 ESL One Köln turnuvasında kazanmıştı.

Na’vi’nin açıklasına göre GuardiaN ve Seized transfer listesine konuldu. Ancak oyuncuların kontratları feshedilmedi. Gelecekleri hakkında bir bilgi olmasa da, GuardiaN, konuyla ilgili attığı twitte bir değişim olacaksa bunun kendi kararıyla olacağını belirtti.

Ayrılan iki oyuncu da Na’Vi’nin aktif kadrosunda uzun süredir bulunuyordu. Rus oyuncu Seized neredeyse 4 yılını dolduracakken, Slovak keskin nişancı ise kadroya 2013 Aralık’ta katılmıştı.

Natus Vincere’deki zamanlarında, iki oyuncu ESL Pro League, IEM San José ve ESL One New York’la beraber birkaç kupa kaldırdı. Bununla beraber iki Major’de, DreamHack Open Cluj-Napoca ve MLG Columbus’ta dereceye girdiler.

Natus Vincere’nin bu karar sonrası kadrosu şekilde:

Ukraine Ioann “Edward” Sukhariev
Ukraine Aleksandr “s1mple” Kostyliev
Russia Egor “flamie” Vasilyev

Ukraine Andrey “Andi” Prokhorov (koç)

Na’Vi’nin CEO’su Yevhen Zolotarov, takım içindeki değişikliği organizasyonun YouTube kanalı üzerinden yorumladı (video ingilizce alt yazılıdır):

ELEAGUE Premier 2017 Davetli Takımları Belli Oldu