Stream açıklaması yeni bittiğine göre taze taze haberlerimizi aktaralım.

  • Yeni eklenti paketimizin adı Whispers of the Old Gods (WOG) olacak ve tahmin ettiğiz gibi tema eski Tanrıları konu alacak.
  • Açıklanan ilk Old God C’thun. Kendisi bir Legendary kart, ve promosyon zamanı login olan herkese 3 bedava WOG paketi ile birlikte bedava verilecek.
  • Bu pazartesi yeni kart slotlarımız geliyor!!!
  • WOG nisan sonu-mayıs başı gibi gelecek.
  • 134 adet yeni kart içerecek.
  • Eski Tanrılar daha önce tanıdığımız minionları corrupt ederek yeni halleri ile bizi tanıştırmış olacak.
  • Bu setin ikonu tentacle (ahtapot kolu) olacak.
  • Pre-Order ile 50 paket alan herkese C’thun kart arkalığı verilecek.

Açıklanan kartlar şu şekilde:

beckoner of evil corrupted healbot  C'thun twilight elder validated doomsayerpolluted_hoarder

Kartlarla ilgili ilk yorumlarımıza gelince;

Beckoner of Evil ve Twilight Elder oyuna yeni bir mekanik getiriyor aslında. Daha önce belirli bir karta buff verilmesi durumu yoktu. Üstelik “wherever it is” (her neredeyse) yazısı da kart metni olarak yeni. Tam anlamı ile bir açıklama gelmedi ama C’thun‘un o anda elinizde olması veya deckinizde olması önemli değil. C’thun oynandığında o buffları almış olacak. Fakat bizim merak ettiğimiz bir konu daha var. Deckimizde C’thun olmasa da (discover mekaniğinden veya unstable portal’dan geldiğinde de) bu bufflardan faydalanabilir mi? Gerçi bu minionlar oynanıyorsa deck’e kesin C’thun koyulur ama “wherever it is” mekaniği bunu da içeriyor mu merak ettik doğrusu.

Beckoner of Evil kartı çok iyi bir kart ve bulunduğu deck’te mutlaka 2 tane olacaktır. 2 mana 2-3 olup C’thun oynandığı anda ona da +2/+2 vereceği için verdiği değer 2 mana 4-5 olarak düşünülebilir.

Twilight Elder kartı da statlar olarak çok iyi. Text’i olmadan body’si bile değerli ve rakibi bu minion’ı hemen temizletmesini gerektiriyor çünkü her tur sonunda C’thun’a +1/+1 verecek olması korkutucu bir özellik. Çoğu class’ın 3 manada 4 hasar vermesi sorun olacağı için en azından 1 tur bile yaşasa 3 mana 4-5’lik bir değer üretiyor.

Corrupted Healbot ise Antique Healbot’un corrupted hali. Antique healbot’un Battlecry’da aldığı efekti deathrattle’a taşımış durumda ve heal’i kendimize değil rakibimize veriyoruz ama bu yavaşlığı +3/+3 statları ile kapatıyor. Mech sinerjilerine uyumlu olması da kartın bir diğer avantajı.

Validated Doomsayer çok farklı bir kart. Defansta hiç bir işe yaramayan bir kart gibi gözükse de sıra size geldiğinde 5 manaya 7-7 lik stat ile tam bir canavara dönüşüyor. Oynandığında rakibi gerçek bir doomsayer ile karşı karşıya gelmiş gibi hissettirecektir. Rakibin board kontrolü aldığı noktalarda çok işe yarar bir kart değil. Özellikle priest’e karşı hiç oynanacak bir kart değil. cabal’a kaptırmanız sizin 5 mana harcayıp karşıya 7-7 lik minion vermenize neden olur. Ayrıca Stampeding Kodo için de kolay bir yemek. Value alması zor bir kart ama sinerji uygulanabilir mi diğer kartlar açıklanınca göreceğiz.

Polluted Hoarder ise Loot Hoarder’ın corrupt olmuş hali. Deathrattle efektinde yine draw a card olan minion 4 manaya 4-2 statları bulunuyor. Aggro decklerde ve minion tradelerde yüksek ataklı minionları trade edip kart çekmek için ideal olabilir ama düşük health’ini bu minion üzerindeki bir soru işareti olarak görebiliriz.

C’thun ise mükemmel bir legendary. Lore olarak baktığımızda Old Godsların en güçlüsü değil ama bu kart böyle güçlü ise Y’Sharraj’ı düşünemiyorum. (Tabii olduğunu varsayıyoruz) 10 mana’ya 6-6 statlar çok OP görünmüyor ama yayınlanan diğer iki karta baktığımızda C’thun’un bufflanabildiğini gördüğümüz için başlangıç statlarında bile ağzımız açık kalıyor. Oyun boyunca 2 Beckoner of Evil oynandığını ve 2 Twilight Elder’dan birer turn hayatta kaldığını düşünürsek 10 mana’ya 12-12 (Yani bir Deathwing) sahaya sürüp ayrıca tüm karakterlere de toplamda 12 damage random vurulması inanılmaz bir value. Ayrıca Twilight Elder textinden okuduğumuz kadarıyla teoride C’thun’un alacağı stat değerlerinin sınırı yok.

Ağzımız açık şekilde, heyecanla diğer kartların da açıklanmasını bekliyoruz.

Ayrıca yeni paketin fragmanını aşağıda bulabilirsiniz.