Dünya çapında 37 ülkede yayın yapan ESPN isimli spor kanalı, bir ilki gerçekleştirerek, Blizzard’ın MOBA oyunu Heroes of the Storm için gerçekleştirilen üniversiteler arası turnuva Heroes of the Dorm’un final maçını canlı yayınladı.

Bu yayın video oyunları ve E-spor severler için büyük bir olay, çünkü ilk defa bir video oyunu ana ESPN kanallarından birisi olan ESPN2 üzerinden canlı olarak yayınlandı. Her ne kadar fanları tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmış olsa da, spor programları izlemek için kanalı açan birçok izleyici bu durumdan hiç memnun değildi. Seyirciler bu memnuniyetsizliklerini twitter üzerinden attıkları tweetler ile ortaya koydu.

Bazı şikayetçiler oyunun World of Warcraft olduğunu zannederek, tv ekranlarında bu oyunların ne işi olduğuna dair şikayet içeren tweetler attı ve ESPN kanalını “doğru düzgün spor programları yayınlamaya” davet ettiler.

Üniversiteler tarafından sponsorluğu sağlanan takımların mücadele ettiği Heroes of the Dorm turnuvasının final maçı UC Berkeley’den katılan Golden Bears ile Arizona Eyalet Üniversitesi’nden katılan Dream Team arasında gerçekleşti. Beş maçın üçünü kazanarak galibiyete ulaşan takım ise Golden Bears oldu.

Heroes of the Dorm turnuvasına tam 64 takım katılmış ve son dört takım arasındaki mücadele geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı. Golden Bears takımının beş oyuncusuna da 25.000$ değerinde burs imkanı sağlandı.