Samsung White, League of Legends’ın şu ana kadarki tarihinde gelmiş geçmiş en iyi takımlardan biri olabilir. Takımın 2014 Dünya Şampiyonası’ndaki ezici başarısı genellikle DanDy ve Mata’ya atfedilse de, aslında tüm pozisyonlarda yıldız oyuncuların yer aldığını söyleyebiliriz.

Looper, turnuva boyunca oynadığı 9 farklı şampiyonla, profesyonel sahnenin çok yönlülükte usta oyuncularından biri olduğunu gösterdi. Pawn; kendisinden üstün olduğu düşünülen Bjergsen ve Dade gibi pek çok oyuncuyu resmen yok ederek Dünya Şampiyonası’nın en iyi orta koridor oyuncusu olduğunu kanıtladı. Imp ise hareketli ve saldırgan taşıyıcılık tarzıyla alt koridorda yakaladığı kartopu etkisinin avantajlarını tüm takımına yansıttı.

Bu beş yıldız oyuncu pek çok badire atlatırken, her biriyle özdeşleşen bir şampiyon oldu. Riot Games bu şampiyonları özel birer kostümle onurlandırmaya karar verdi. Samsung White’ın 2014 Dünya Şampiyonası zaferi, oyun içinde yaşamaya devam edecek.

sswsingedturn

LOOPER: SINGED, 750 RP

Looper, takımla önceden hiç oynamadan katıldığı 2013 Şampiyonası’ndan bu yana, Singed’le yaptığı muazzam ışınlanmalarıyla ünlü. Halen Singed oynamayı seven nadir oyunculardan biri olmakla kalmıyor, Singed’i “doğru” şekilde; yani rakip takımı sinir edip orman ve orta koridor üstündeki baskıları azaltarak oynuyor.

RENGAR1TURN

DANDY: RENGAR, 750 RP

DanDy 2014 Dünya Şampiyonası’na giden yolda pek çok farklı şampiyon oynadı, ama taşıma potansiyelini en iyi Rengar’da sergiledi. Görüşü iyi kullanması ve koridorlarda kurduğu baskıyla sadece oyunun erken safhalarını denetimi altına almakla kalmadı; mekaniklere hakimiyeti ve zamanlama yeteneğiyle pek çok çatışmayı ve takım savaşını da tek başına çevirdi.

sswtalonturn

PAWN: TALON, 750 RP

Pawn 2014 Dünya Şampiyonası’nda çok Talon oynamadı, ama suikastçı şampiyonlara olan yatkınlığı onu dünyanın en korkulan orta koridor oyuncularından biri haline getirdi. Koridorunu tamamen hakimiyeti altına almasıyla tanınan Pawn, Faker’ı Talon’la koridorda tek başına öldürüp Samsung’un SK Telecom’u yenmesine önayak olarak takımını Dünya Şampiyonası’na taşıdı.

sswtwitchturn

IMP: TWITCH, 975 RP

Geçtiğimiz yıllarda Imp daha çok Vayne oyunuyla tanınıyordu. Ancak 2014’te Twitch becerilerini olabilecek en parlak şekilde sergiledi. Twitch koridorda en büyük baskıyı kurabilen şampiyonlardan biri olarak tanınmıyor belki, ama Imp rakibe üstünlük kurmayı başardı ve takımı onun önderliğinde kartopu etkisinden yararlandı. Evet, gerçekten de “Merhaba!”. SSW Twitch’in üsse dönme animasyonu, Imp’in Vadi’deki en ünlü anına gönderme yapıyor.

sswthreshturn

MATA: THRESH, 975 RP

2014 Dünya Şampiyonası’nda en çok seçme-yasaklama çekişmesi yaratan şampiyon Janna’ydı. Ama Mata, Thresh ile sezonda silinmez bir iz bıraktı. Sadece tutup çekmede uzman değildi; Thresh’in yeteneklerinin tamamına hakimdi. Derisini Yüz’ü ve Ölüm Cezası’nı ustaca kullanışıyla, fenerlerinin stratejik yerleşimiyle dev hamleler yaparak Imp’in kartopu gibi büyümesini ve takımını zafere taşımasını sağladı. Bu inanılmaz oyun kuruculuğu, Mata’ya 2014 Dünya Şampiyonası’nda En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünü kazandırdı.

Samsung White simgeleri, Sezon Ortası Özel Turnuvası’ndan hemen sonra, 14 Mayıs‘ta mağazada olacak.