Blizzard geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabından aşağıdaki görseli paylaşmıştı. Görselden anladığımız kadarıyla oyuna iki yeni kahraman gelecekti. Bugün Razer’ın Youtube kanalında bulunan bir video ile bu yeni gelecek kahramanlara ait bazı bilgilere ulaştık. Razer’ın Asya ofisinin yetkilileri ve Dustin Browder -Heroes of the Storm Oyun Direktörü- arasında geçen telefon konuşmasında oyuna Diablo’dan Li-Ming the Wizard ve Xul the Necromancer’ın ekleneceğini dinledik.


 

Li-Ming The Wizard

Dustin’in bahsettiğine göre Li-Ming diğer kahramanlara göre ciddi yetenek isteyen bir taşıyıcı olacak.

Crittical Mass adındaki Trait‘i ile Heroic yetenekleri de dahil olmak üzere bir rakibi öldürdüğünde veya asist aldığında yeteneklerinin bekleme sürelerini sıfırlayabilecek. Eğer oyunun başlangıç safhalarında skor alabilirse ciddi bir kartopu efekti yakalayabilecek.

İlk yeteneği yani Q’su ise Magic Missiles. Skill shot olan bu yetenek Muradin’in çekici gibi düz gitmeyecek. Yapıldığı alana farklı açılardan ulaşacak. Bundan dolayı rakibinizin nerede olduğunu veya nereye gidince vuracağını tahmin etmeniz gerekiyor.

W’da ki Arcane Orb ise ikinci yeteneği. Fazla hızlı olmayan ama mesafesi yüksek olan bir alan etkili hasar yeteneği. Yetenek kullanıldığında ne kadar uzağa giderse o kadar fazla vuracağını da belirtiyor.

E yeteneği ise Teleport olarak bizlere söylüyor. Çok kısa mesafesinin olmasına karşılık çok az bir bekleme süresi var. Bu yeteneği ise rakibinizin skill shot’larından kaçmak için ya da biraz daha araya mesafe koymak için kullanabilirsiniz.

İlk Heroic’i ise Diablo’da ki yeteneklerinden olan Disintegrating Beam olacak. Kısa mesafede rakiplerinizde sekecek bu ışın kısa mesafeli ya da dar haritalarda gerçekten can yakacak gibi gözüküyor.

İkinci Heroic’i ise Wave of Force. Düşmanızın bulunduğu alanda telekinetik bir bomba patlatmanızı sağlıyor. Düşmanlarınıza büyük hasar verirken onların etrafa saçılmasını sağlıyor.


 

Xul the Necromancer

İkinci karakter ise oyuncular tarafından istenmiş olan Diablo 2’de ki Xul the Necromancer. Melee Specialist olan bu karakter kendine has bir oynanışı bizlere sunacak. Normal karakterlerin Q-W-E-Q gibi kombolarını yapmak yerine ana göre bu komboları değiştirebileceksiniz.

Traiti olan Raise Skeleton ölen minionlardan iskeletler oluşturmanıza izin veriyor. Aynı anda 4 iskeleti kontrol edebileceğinizi de hatırlatalım ve her iskelet 15 sn yaşayacak. Koridoru ittirmede ve kulelerin cephanelerini düşürmede ciddi bir güç olacaklar.

Q yeteneği ise Spectral Scythe. Geriye dönen bir skill shot. Elindeki tırpanı fırlatarak bir bumerang gibi hareket etmesini sağlıyor. 5 sn. de size geri dönüyor. Ciddi bir koridor temizleme becerisine sahip olacak gibi duruyor.

Ana yeteneği ise W olan Curse Strike. Normal vuruşlarınızı birkaç saniyeliğine alan etkili bir hale çevirip, vurduğunuz rakiplere bir lanet bırakıyor. Lanet ise saldırı hızlarını %50 düşüyor.

E yeteneği ise karakterlerin üzerlerinde kullandığınız bir alana atmadığınız Bone Prision. Birinin üstünde bu yeteneği kullandığınızda 2 sn’lik bir uyarı alıyorlar. 2 sn. sonra bu yere bağlanma yaşandığında nerede olacaklarına karar vermek zorundalar. Range Assasin şampiyonlara karşı ciddi tehlike oluşturacak.

İlk Heroic’i ise Poison Nova. Alan etkili olan ve Xul’un yanındakilere büyük hasarlar veren bir yetenek. Kullanacağınız zaman düşmanlarınızın arasında olduğunuzdan emin olmalısınız. Eğer düzgün kullanabilirseniz tüm takımı bir anda yok edebilirsiniz.

İkinci Heroic’i ise düşmanın iç hatlarına giremediğiniz zaman seçmeniz gereken bir yetenek olacak. Skeletal Mages. Xul’dan ileri bir pozisyona iskelet büyücülerden oluşan bir duvar çıkarmanızı sağlıyor. Düşman hattını ikiye ayırmak için çok kullanışlı olacak. Ayrıca bu büyücüler vurdukları karakterleri yavaşlatıyor.

1 tuşunda ise ek bir yeteneği bulunuyor. Bone Armor; aldığınız hasarın %25’lik kısmını 3 sn.’lik düşüyor.

Not: Çeviri video dinleyerek yapılmıştır. Burada bulunan bilgiler karakterler çıktığında değişebilir. Video da aşağıda bulunmaktadır. Yalnız ses kalitesi çok kötü önceden söylemesi.