4-6 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve 12 takımın katılacağı 250,000$ ödül havuzlu Intel Extreme Masters‘ın 10. sezonuna Kuzey Amerika’dan katılacak son takım belli oldu.

Tempo Storm takımı yapılan elemelerin finalinde Cloud9‘ı 2-0 yenerek (de_mirage 16-14 ve de_cache 19-17) IEM Katowice’a katılmaya hak kazandı. Katılacak sekiz takımın son büyük turnuva olan Cluj-Napoca‘da belli olduğu bu turnuvaya Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’dan elemeler ile gelen 4 takım dahil olacaktı. Avrupa’dan e-frag ve mousesports, Asya’dan TheMongolz takımlarının katılacağı belli olduktan sonra, Kuzey Amerika’dan katılacak takım ise Tempo Storm oldu.

Winterfox, NRG, SPLYCE gibi takımların da içinde bulunduğu 100’den fazla takım ön elemelere katıldı. Tempo Storm takımı çeyrek finalde Team Liquid ile karşılaştı ve bu maçtan 2-1 galip ayrıldı. Yarı finalde ise rakipleri Amerikan takımı CLG oldu. Tempo Storm, CLG ile olan karşılaşmasından da 2-0 gibi net bir skor ile ayrıldı ve finalde Cloud9 ile karşılaşmaya hak kazandı.

-Final karşılaşmasının yıldızı Ricardo "boltz" Prass-
-Final karşılaşmasının yıldızı Ricardo “boltz” Prass-

Final karşılaşmasının ilk haritası de_mirage oldu. Maça CT tarafında başlayan Cloud9 takımı ilk yarıyı 11-4 gibi üstün bir skor ile kapatsa da, Tempo Storm ekibi haritayı 16-14 kazanmayı başardı. İkinci harita ise de_cache oldu. Bu haritaya da CT tarafında başlayan Cloud9 takımı ilk yarıyı yine 10-5 üstünlükle tamamladı. İkinci yarıda ise Tempo Storm rakibine 10-5’lik bir üstünlük sağlayarak 15-15‘i yakaladı ve maç uzatmaya gitti. Uzatmaları ise 4-2 kazanan Tempo Storm ekibi bu haritayı 19-17, maçı ise 2-0 kazanarak IEM Katowice’e katılmaya hak kazandı.

IEM Katowice grupları ise şu şekilde oldu:

Grup AGrup B
 fnatic EnVyUs
 Na`Vi Astralis
 Luminosity Virtus.pro
 NiP FaZe
 mousesports E-frag
 TheMongolz Tempo Storm