İsveçli mobilya markası Ikea, geçen sene akıllı ev marketine girdikten sonra sektöre oyun ile devam etmeyi planlıyor.

Yeni “Uppkoppla” serisi, oyuncuların oyun deneyimlerini geliştirirken uzun süreli oyunlardaki fiziksel ağrıları ve zararları önlemeyi amaçlıyor.

Uppkoppla, kökeni İsveççe olan ve bağlı/çevimiçi anlamında kullanılan “uppkopplad” kelimesinden geliyor. Ortaya çıkan ürünlerin tamamı 3D baskı ile yapılacak olup Ikea’nın protez ve ortez tasarımı şirkeri UNYQ’ın bir yıllık süren ortaklığı ile ortaya çıktı. Espor eğitim lideri Area Academy de ürünlerin gelişiminde yer aldı.

Şu ana kadar geliştirilen ürünler arasında; özelleştirilebilen bilek desteği, tuş başlıkları ve mouse kablo tutucusu yer alıyor. Gelecek ürünler ise oyun masaları, masa destekleri ve oyuncu sandalyeleri olacak.

Ikea’nın ürünleri yeni gibi görünse de konforlu oyun ürünleri uzun süredir piyasada yer alıyor fakat mouse kablo tutucusu gibi ürünler yaygın olarak kullanılmıyor. Bununla birlikte Ikea’nın 3D baskılı ve genellikle ucuz ürünlerinin, oyuncular arasında daha yaygın olmasını sağlayabileceği belirtildi. Uppkoppla serisi ürünler, 2020 yılında Ikea uygulamasından satın alınabilecek.