LVMH’nin bünyesindeki Benefit Cosmetics, GIRLGAMER Sydney Festivali’ne sponsor olarak katıldı. Bu ortaklık, Benefit Cosmetics’in espora olan ilk adımı olarak biliniyor. Bir diğer LVMH markası olan Sephora da benzer şekilde geçen yıl Portekiz’deki GIRLGAMER Sports Festivali’ne sponsor olmuştu.

GIRLGAMER Sydney Festivali, 9-10 Haziran’da 2019 Vivid Sydney Festivali’nin bir parçası olarak gerçekleşecek. Etkinlik süresince Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch ve Super Smah Bros. turnuvaları; paneller ve cosplay yarışmaları yer alacak.

Şuanlık Benefit Cosmetics’in ortaklığı Sydney Festivali ile kısıtlı görünüyor. Fakat sözcülerine göre diğer bölgesel finallere destek de göz önüne alınıyor.

GIRLGAMER Esports Festivali’nin bu üçüncü yılında; Avustralya, Güney Kore, İspanya ve Brezilya’daki bölgesel etkinlikler ağırlanacak. Takımlar, CS: GO ve League of Legends’ı Dubai’deki finaller için oynayacak.

Bu turnuvaların yanı sıra festivalde iş konferansı yapılacak. Katılımcılar; endüstri liderlerinin panellerine katılabilecek, espor oyuncularıyla görüşebilecek ve sektördeki kadınları onurlandıran ödül törenini izleyebilecekler.

Festivalin ortaklık müdürü Andreia Conceição, “GIRLGAMER ile olan hedefimiz, kadın oyuncuların en yüksek seviyede rekabet etmesini sağlamak.” diyerek devam etti. “Markanın kadınları güçlendirmek için attığı adımlar göz önüne alındığında, Benefit ile ortak olmak bizim için çok büyük bir ayrıcalık. Bizim vizyonumuzu böylesine tutkuyla paylaşan bir markayla çalışmaktan daha fazla heyecanlı olamazdık.”.

Aynı zamanda GIRLGAMER Sydney’in sponsporları arasında EB Games, Logitech ve ASTRO Gaming de yer alıyor.