KeyTV iş geliştirme müdürünün OrrinXu (@LGDnite) Twitter’dan Singapur’da heyecan verici şeyler olacağının söylenmesi ile çoğu takipçisi tarafından Singapurlu bir takıma sponsor olması bekleniyordu. Daha da iyisi büyük bir etkinlik düzenleyecekleri ortaya çıktı.

Şu an için turnuvayla ilgili çok fazla detay yok ancak turnuva tarihlerinin yoğun bir dönemde olması ve büyük bir ödül havuzuyla dünya çapındaki en iyi 10 takımı etkinliğe çekmesi bekleniyor. İnternet sitelerinde arka planda Suntec City ConventionCentre resmi bulunması da turnuvanın büyük ihtimalle burada yapılacağına işaret ediyor.

KeyTV’nin kendi ülkesinden çıkıp el değmemiş Güneydoğu Asya bölgesinde (SEARegion) turnuva düzenleyecek olması Çin’li bir E-Spor şirket için ilk olacak. Dünya’nın geri kalanı sektör olarak ilerlemişken bu bölgenin halen 2013 öncesinden kalma ve sürekliliği olmayan iş modeliyle ilerlemesi ne yazık ki olumsuz bir durum oluşturuyor.

Güneydoğu Asya bölgesinde düzenlenen ilk LAN turnuvası $100,000barajını geçen MajorAll Stars turnuvasıydı. Fallout Gaming tarafından 20-22 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen bu etkinlik, organizatörlerin sert tutumu yüzünden ilk günden sona ermişti. Takımlar ve izleyiciler için çok tatsız bir durum olmuştu.

KeyTV’nin önceden düzenlemiş olduğu büyük turnuvaların da güvencesiyle bu turnuvanın düzgün bir şekilde ilerleyeceğinden eminiz.

Kaynak: GosuGamers