Profesyonel oyuncularının ilişkilerinin olmasının olanaksız olduğunu hep duymuşuzdur. Fakat bir Heroes of the Storm oyuncusu için gerçek şu ki kız arkadaşı, onun takımından atılmasına neden oldu.

Takımın Heroes Dünya Şampiyonasında mücadele etmesinden sadece bir gün sonra ve  hatta tüm oyuncuların evlerine varmadan önce, Manny “Fury” Medina Twitter’dan takipçilerine Gale Force Esports kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Medina’ya göre takımdan çıkarılmasının nedeni; eğer olur da şu anki kız arkadaşıyla ayrılırsa takımının, Medina’nın performansıyla takımda sorunlara neden olacağını hissediyor olması. Aslında kendisi, bir ilişkisi olduğu zaman en iyi performansını sergilediğine inanıyor.

“Bütün oyuncular eSpor ile ilgiliyken bir ilişki içerisindeler.” diye belirten Medina, “Eğer takım için hala çok iyi performans göstermeliysem, bir ilişkim olmalı. Öyleyse sorun ne, neden kadro değişiyor? Eğer sadece kız arkadaşımdan ayrılırsam, performansımla alakalı sorunlar olabileceğini ve gelecekte potansiyel bir problem olabileceğimi söyledim.” açıklamalarında bulundu.

Bununla birlikte Gale Force’un açıklamasında potansiyel bir ayrılıktan çok daha fazla sorun olduğunu ve takım arkadaşlarının endişelerinin onun görevinden alınmasına neden olduğunu belirtti.

Gale Force eSports: “Birçok oyuncu Fury’nin ilişkisine izin vermesinin onun çalışmasına engel olduğu konusunda hem fikir. Bu durum zaman zaman gerilim yaratıyor ve ara sıra takım havasını olumsuz yönde etkiliyor.” şeklinde açıklamada bulundu.

“En güzel örnek de kendisinin Dreamhack Austin’den sonra Texas’da kız kardeşiyle ve sevgilisiyle ekstra 10 gün harcaması olabilir. Kendisine takımla beraber antrenman yapma şanssının olup olmadığını sorduğumuzda yapabilirim dedi. Hots oynayabilecek bir laptopa sahipti. Bütün bunlara rağmen Texas’dayken bir kez olsun takımla beraber antrenman yapmadı.

Fury ve Gale Force eSports Dünya Şampiyonası’na hak kazanmak için Kuzey Amerika Heroes of the Storm bölgesini ikinci kez kazanınca neredeyse herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. Ancak hayal kırıcı 1-2’lik skorla ilk grup karşılaşmasında elendiler.