Temmuz ayı için League of Legends uluslararası güç sıralaması açıklandı. Sırlamada ise;
Kuzey Amerika ve Avrupa LCS için 7. Hafta,
Kore Şampiyonluk Ligi  için 8. Hafta,
Çin LPL için 7. Hafta,
Tayvan LMS için ise 5. Hafta dikkate alındı.

Dünya Sıralaması: 
1)SK Telecom T1  (10g-3y) LCK
SKT’nin birinci olması hakkında gerçekten tartışmaya gerek duymuyoruz değil mi? SKT hali hazırda 3 önemli uluslararası LOL turnuvalarının (Worlds, MSI, IEMK) şampiyonu ve ligde ROX Tigers’ın bir maç eksiğiyle hemen arkasında bulunuyor. SKT, dört yıl içerisinde üçüncü dünya kupasını kazanmak için öne sürülen en favori takım. Dün gece LCK’nın en iyi 4. takımı olan Samsung Galaxy’e karşı oynadıkları tek taraflı oyunla, SKT takımı yeteneklerini tekrardan kanıtladılar.

 2)ROX Tigers (11g-3y) LCK
Geçtiğimiz iki yıl boyunca SKT’nin ardında 2. sırada bulunmak artık ROX Tigers için sıradan bir durum haline geldi. 2015 Dünya Şampiyonası’nın ve geçtiğimiz sezonun ikincisi olan ROX Tigers, görünen o ki hala Lee “Faker” Sang-hyeok önderliğinde SKT’ye nasıl engel olabileceklerini düşünmekteler.

 3)Team SoloMid (14g-0y) NA LCS
Dünyanın en iyi ikinci bölgesinin hangisi olduğunu biliyormuş gibi davranmayı bir yana bırakalım. İki büyük uluslararası turnuva geçirdik ve tek gerçek var ki SK Telecom T1 dünyanın en iyisi. Royal Never Give Up ve EDward Gaming ise şampiyonluk için çabalayan diğer iki isim ancak TSM’den daha iyi olduklarını henüz kanıtlayamadılar.

 4)EDward Gaming (11g-oy) LPL
EDward Gaming dünya sıralamasında her ne kadar düşmüş olsa da bunun sebebi Temmuz ayı içerisinde ROX ve TSM yükselişe geçerken, EDward’ın LGD Gaming karşısında bir oyun kaybetmesi. Eğer üst sıralarda yerini korumak istiyorsa mağlubiyete yer vermemeli. Yine de EDward Gaming için işler haliyle iyi gitmekte.

 5)Royal Never Give Up (10g-1y) LPL

EDward Gaming gibi Royal Never Give Up’da bu hafta LPL’nin en kötü takımı Saint Gaming karşısında aldıkları galibiyetle beraber kararlılıklarını gösterdiler. Aldıkları bu galibiyetle beraber dünya sıralamasında en iyi 5 takım arasına girmeyi başarırken, Çin takımları arasında en iyi 2. takım olduklarını da kanıtladılar.

 6)Immortals (13g-1y) NA LCS
Her ne kadar TSM ile karşılaştırıldığında yetersiz kalsalar da Immortals Bahar sezonundan beridir kendini geliştirmekte. Şampiyonluk için her ne kadar TSM kadar takım oyunu oynayamasa da Immortals, takımın mekanik mükemmelliği yedi hafta boyunca takıma büyük bir güç sağladı. Dünya sıralamasında ilk 10 arasında yer alan Immortals, ilk dördü zorlaması için oyunlarında farklı ölçütler denemek zorunda.

 7)KT Rolster (9g-5y) LCK

Eğer SKT T1 olmasaydı, ROX LCK’ya tamamen hükmedebilirdi. Eğer SKT ve ROX olmasaydı bu durum muhtemelen KT Rolster için geçerli olacaktı. Geçtiğimiz yıl boyunca Güney Kore’nin en iyi üçüncü takımı olan KT Rolster, Tigers gibi aynı sorunla karşılaşıyor. Nasıl Tigers’ın önünde SKT varsa; KT Rolster için hem SKT hem de Tigers var. Rolster, belki başka bir bölgede yer alsaydı patron olabilirdi. Ancak Günye Kore’de? Pek kolay gözükmüyor.

 8)Samsung Galaxy (9g-5y) LCK
Samsung şu anda LCK’da 4. konumda. Galaxy, geçtiğimiz sezonda Afreeca ve MVP ile grupta yer aldığında karşılaşmalarda fazlasıyla iyiydi ancak Kore liginde en iyi üçler arasına yükselebilecek kadar uygun bir takım değil.

 9)J Team (6g-2b) LMS
J Team takımlar beraber hareket etme konusunda pek iyi olmasa da oyunun erken safhalarını ustaca oynamaları ve yaptıkları makro oyunlar, güçlerini iki katına çıkarıyor. Flash Wolves karşısında aldıkları galibiyet basit bir olay değil. Takım seçim ekranında üstünlük sağlayıp, koridorlarda güçlü olan taraf oldu. İlk kez LMS’de ne Flash Wolves birinci ne de ahq.

 10)Flash Wolves (6g-1b-1y) LMS
Wolves’in rahatlığı sonunda bu hafta J Team karşısında yaptıkarı seçim ekranı hatalarıyla sona erdi. Flash Wolves tahttan indirildi ancak ne kadar süreliğine?

 11)I May (7g-4y) LPL
EDward Gaming karşısında mağlubiyet alsa da I May takımı sıralamada yükseliyor. Snake Esports karşısında aldıkları galibiyet, takımın Çin liginin hala en iyi takımlarından biri olduğunu gösteriyor.

 12)Team WE (7g-4y) LPL
Team We, geçtiğimiz haftayı Newbee karşısında aldıkları rahat galibiyetle iyi bir hafta geçirmiş oldu.  Bulundukları konumla beraber playofflar için yüksek bir şansı bulunuyor.

 13)G2 Esports (7g-7b) EU LCS
H2K karşısında aldıkları galibiyet ve Splyce karşısında aldıkları beraberlikle sıralamada oldukça yükseldi. Hala ama hala Avrupa bölgesi şimdiye kadar en kötü dönemini yaşasa da G2 bu yakıştırmanın dışında bulunmakta.

 14)Fnatic (7g-4b-3y) EU LCS
Fnatic 5. haftada verdiği kayıplardan dolayı şu anda G2 Esports’un hemen ardında yer alıyor. Üst koridora Kikis’in gelmesiyle Fnatic’in üst koridor için yapmış olduğu seçimler değişti ancak takım eskisinden çok daha iyiymiş gibi görünmüyor.

15)Afreeca Freecs (7g-6y) LCK
Son playofflarda LCK’ya yükselmek için mücadele eden Afreeca Freecs, görünen o ki şimdiki konumuyla çaylaklıklarını geride bırakmış. Geçtiğimiz sezon başarılı bir şekilde LCK’ya çıkan ekip, aynı başarıyı ikinci sezonda yani yaz dönemi için tekrarlamak istiyor. Ancak bu sefer hedef LCK şampiyonluğu. Playoff tecrübesine sahip takım, olası ilk muhtemel rakiplerinden Samsung Galaxy’e karşı galibiyet alabilir.

 16)Splyce (6g-6b-2y) EU LCS
Temmuz ayı içerisinde tekrar yükselişe geçen ekipten birçok takım böyle bir başarı beklemiyordu. G2 Esports karşısında aldıkları beraberlikle beraber en iyilerle mücadele edebileceğini kanıtlar gibi oldu. Splyce’in bu etkileyici performansı Avrupa’nın en iyi üçüncü takımı olma yolunda görünür kılmakta.

 17)Ahq e-Sports Club (6g-2y) LMS
Bazen eski formuna dönmüş olarak görünen takım, bazen de tamamen kendini kaybetmiş gibi görünüyor. XG ve HKE karşısında oynadıkları her iki maçta da oyunun erken safhalarında geri düşerken, oyunun ortalarında verdikleri üstün kararlarla oyuna ortak oldular. Aslında bu bir endişe verici bir durum. Ancak ahq, bu zorlu mücadelelerde zaferlere ulaşabilecek kadar şansları yaver gitti.

 18)Snake Esports (6g-5y) LPL

Snake, Team We ile birlikte Çin’in en iyi dördüncüsü veya beşincisi olma yolunda. I May’e karşı kaybetmiş olabilirler ancak Vici Gaming’i defetmeleri, takımın playofflar için olası olduğunu gösterdi.

 19)Counter Logic Gaming (7g-7y) NA LCS
Sonunda MSI finalistini görebildik. Takım sezon sonlarına doğru toparlandı ve ilk başlarda rahatsızlık veren orta koridor problemlerini halletti.

 20) Team Liquid (8g,6y) NA LCS
Bu sezon için ligi üst sıralarda bitirmek Liquid için artık imkansız. TSM ve IMT çoktan üst sıraları kaptı. Ayrıca TSM’in Team Liquid’i geçtiğimiz hafta paramparça etmesi, Liquid’in NA LCS’de sadece üçüncülük ve dördüncülük için yarışabileceğini gösterdi.

Kaynak: http://espn.go.com/esports/story/_/id/17113315/league-legends-global-power-rankings-july-20