Operation Kinguin 3’te ikinci tur maçları oynandı. Sonuçlar şu şekilde;

 

aTTaX – Space Soldiers (Gambit Gaming)

Gruptan çıkan takım Gambit’in turnuvadan çekilmesi sebebiyle grup üçüncüsü olan temsilcimiz aTTaX ile eşleşti.  Maç öncesi harita elemelerinde Space Soldiers Overpass’ı, aTTaX da Cobblestone’u veto etti. Birinci harita SS’in seçimiyle Mirage olurken ikinci harita aTTaX’ın seçimiyle Cache, son harita ise Dust2 oldu.

Harita 1: Mirage

Kendi seçtiği haritada ilk eli başarısız bir B girişimiyle kaybeden SS, ikinci round almasına rağmen üçüncü round’daki bağlantı sorunu, 3 oyuncunun düşmesine sebep oldu ve round tekrar edildi. Tekrar edilen round’u da kazanan SS durumu 3-1’e kadar getirdi. Takım ekonomilerinin avantajını kullanan SS, durum 5-1’ken yine bir bağlantı sorunu yaşadı ancak oyunu etkilemeyen bu bağlantıda sadece mola aldılar. Moladan sonra karşılıklı round’ların verildiği maçta skor 7-7’ye kadar geldi. Temsilcimiz ilk yarıyı, son round’u da alıp 8-7 önde bitirdi.

İkinci yarıda ilk yarıdaki 8 galibiyetinin avantajını kullanamayan SS 11-8 geriye düştü. 14-10’a kadar gelen skorda neredeyse aTTaX’ın galip olmasına kesin bakılırken SS muhteşem bir geri dönüşle 15-14 yaptığı haritada son round’u alamayıp rakibiyle berabere kaldı. Uzatma round’larının hepsini kazanan SS ilk haritayı 19-15 kazandı.

SS1

Harita 2: Cache

Cache’de CT başlayan SS ilk round’u kazanarak önemli bir avantaj elde etti. Bu avantajı iyi kullanarak 3-0’lık seri yakaladılar. İki tarafında tüfek aldığı dördüncü round’u kaybeden SS, devamında rakibinin 5-3 öne geçmesini önleyemedi. Sakin oynadıkları oyunlarla skoru toparlayan SS, yine karşılıklı round’ların verilmesiyle ilk yarıyı 8-7 geride kapattı. İkinci yarıda ise aTTaX’ın haritası olmasına rağmen müthiş bir üstünlük sağlayan SS 12-8’e kadar zorlanmadan geldi. Maça hakim olan SS karşısında keev’in 4 kişiyi vurduğu B savunması bile aTTaX’ın oyuna dönmesine yeterli olamadı. Temsilcimiz maçı 16-11 kazanarak 2. Turu geçti.

SS2

 

DenDD 0 – Team Spirit 2

Rus ekip DenDD’nin Team Spirit’le karşılaştığı maçta haritalar Train ve Inferno veto edildi. Kalan haritalardan DenDD Dust2’yi seçerken, Team Spirit ise Mirage’ı seçti. Son harita ise Cache oldu.

Harita 1: Dust2

Team Spirit CT başladığı haritada tabanca round’unu alarak ikinci tura iyi başladı. DenDD’nin silah almadığı 2 eli de alarak 3-0’lık bir başlangıç yakaladılar, DenDD ise silah alır almaz durumu 3-3’e getirmeyi başardı. 7 round’u başarılı bir A retake’i ile Spirit aldıktan sonra maç teknik bir arıza nedeniyle bir süre duraklamaya alındı. Ciddi bir süre duraklamada kalan maçın ilk yarısında DenDD üstünlük sağlayamadı ve ilk yarı 10-5 Spirit üstünlüğünde bitti.  Terörist tarafında da oyunu domine eden Team Spirit, ikinci yarıda DenDD’nin devam eden sorunları da eklenince ilk haritayı 16-5 bitirip rahat bir galibiyet aldı.

spirit1

Harita 2: Mirage

Team Spirit kendi seçtiği haritada olmanın rahatlığıyla maça iyi başladı, karşılıklı tüfeklerin alındığı round’larda bile üstünlük sağlayan Spirit, ilk yarının sonları hariç oyunu domine etti. 10-5 biten ilk yarının ikinci yarısında da DenDD oyuna tekrar dönemedi ve ikinci haritayı 16-6 kaybederek çeyrek final hayallerine veda etti.

spirit2

 

PENTA Sports 2 – Team AGG 0

C Grubu  birincisi Penta ve A grubu ikincisi AGG’nin karşı karşıya geldiği maçta takımların seçtikleri haritalar Penta’nın Mirage, AGG’nin Overpass oldu. Cobblestone ise kalan haritalardan rastgele seçildi.

Harita 1: Mirage

Oyuna T başlayan PENTA 3-0 serisini elde etse de Team AGG de 3-0 seri çıkararak maçta denge sağladı. Uzun bir süre iki tarafın eşitliğiyle giden maçta bomba alanlarına yaptığı başarılı girişlerle 3 round üst üste alıp ilk yarıyı 9-6 kapattı. CT tarafının daha avantajlı sayıldığı haritada AGG T tarafında iyi bir oyun sergileyemeyerek farkın 13-6’ya kadar çıkmasına izin verdi. Arada aldıkları 2 round ise toparlanmalarına yetmedi ve ilk haritayı PENTA 16-8 kazandı.

PENTA1

Harita 2: Overpass

Overpass haritasında avantajlı başlayan taraf ilk roundu almasıyla Team AGG gibi görünse de, PENTA CT başladığı haritada clutch’lardaki etkisi sayesinde tam 12 roundluk seri alarak durumu 12-1’e getirdi. Bu noktadan sonra ilk yarıda iki round daha alabilen AGG ikinci yarıda üstünlük kurmaya çalışsa da 12-3’ten bir geri dönüş yapmaya güçleri yetmedi. Üçüncü haritaya gerek kalmadan PENTA çeyrek finallere çıktı.

PENTA2

 

Team Orbit 2 – Delete 0

İkinci turun bir diğer karşılaşması ise turnuvanın favorilerden Team Orbit ve Delete arasında oldu. Harita eleme kısmında Delete neredeyse her maç oynanan Mirage’ı, Orbit de Cache’ı veto etti. Takımlar sırasıyla Overpass ve Dust2 seçtikten sonra kalan haritalardan Cobblestone üçüncü harita oldu.

Harita 1: Overpass

Orbit’in CT başladığı haritada ilk round Orbit’in başarılı B savunmasıyla Orbit’in oldu. Sonraki ellerde de Orbit’in üstünlüğü devam etti ve fark 8-3’e kadar çıktı. Bir türlü Orbit savunmasına üstün gelemeyen Delete ise ilk yarıdan sadece iki el daha kazanabildi. 10-5 biten ilk yarının devamında Orbit tabanca elini kaybederek rakibine üç round verse de, ilk yarıda kazandığı avantajı iyi kullanarak maçı dengeli götürdü ve ilk haritayı 16:12 kazandı.

Orbit1

Harita 2: Dust2

İkinci haritaya avantajlı giden taraf Orbit, bir de üzerine T tarafında başlayıp üç roundu aldı. Ancak Delete takımının retake’deki başarısı durumu 3-3’e getirdi. İlk yarının geri kalanında Orbit’in durumu 8-3’e kadar getirmesi Delete’in oyundan koptuğu düşüncesini uyandırsa da, Delete kalan 4 round’u da kazanarak hiç de fena olmayan bir CT ilk yarısı çıkardı. İkinci yarı ise adeta Orbit’in ‘bir bombsite nasıl geri alınır’ dersiydi. Hal böyle olunca Delete ikinci yarıdan sadece bir round kazanabildi ve maçı 16-8 Team Orbit kazandı. Bu durumda üçüncü haritaya gerek kalmadı ve Team Orbit çeyrek finallere çıktı.

Orbit2

 

Turnuvanın kurucusu Team Kinguin ve davetli Team X, Escape Gaming, ENCE eSports takımları ise ikinci turu direkt geçti ve Çeyrek Finallere yükseldi.