Dünyanın en büyük profesyonel futbol ligi olan Liga BBVA‘dan ve onun bir alt ligi olan Liga Adelante‘den sorumlu olan kuruluş La Liga de Fútbol Profesional, yani LFP, elektronik sporlardaki cevheri görmüş ve bu pazarda yeni bir maceraya atılmak için kolları sıvamış.

Vandal Sports‘un haberinde, projeye yakın kaynaklar tarafından onaylanan bilgilere göre, Javier Tebas tarafından yönetilen kuruluşun kendi eSpor ligini kurmak için hazırlık içinde olduğunu, ve kendi eSpor turnuvalarını düzenleyen ilk büyük geleneksel rekabetçi spor kuruluşu olmak istediğini görüyoruz.

Öğrenebildiklerimize göre, projeye çok önem veriliyor, ve ilk adımda ülke genelindeki önemli eSpor klüplerine bel bağlayacak proje, sonradan ise bu tip rekabet ortamlarına girmek isteyen tüm La Liga klüplerine açık olacak. Aslına bakacak olursak, Valencia C.F.‘nin bu oluşuma girmesinin de birkaç nedeni var. Bir nedeni, Atletico Madrid ve Manchester United klüplerinin böyle bir ekip kurma projelerinin duyumlarını almaları, başka bir nedeni ise Schalke 04’ün LCS arenasına başarılı bir başlangıç yapması olarak gösterilebilir. Bu nedenler aslında La Liga’nın da bu projenin temelini atmak istemesini de sağladı diyebiliriz. Tabi ki bu tip rekabetçi turnuvaların dünya çapında gördüğü ilgi ve kazandırdığı gelirler de ilgilerini büyük ölçüde çekmiştir. Sonuçta 2016 için tahmin edilen piyasa hacmi yaklaşık 500 milyon dolar. Potansiyel olarak ilgili partilerin de hesaba katılmasıyla bir milyar dolarlık bir eSpor pazarına girmeyi düşünmeleri çok normal karşılanmalı.

Şimdilik eSpor’un La Liga’sında hangi oyunların bulunacağı tam kesinleşmemiş durumda. Ancak iş paraya döküldüğünde meblalar büyüyor, ve görünen o ki LFP, ulusal seviyede, Socialnat, LVP, DreamHack ve ESL ile yarışabilecek seviyede bir oluşum yaratmaya çalışacak.

Tarihlerden söz edecek olursak, LFP gerekli adımların hepsini 2016 senesi sonuna kadar tamamlayıp duyuruyu sene bitmeden yapmak istiyor. Aldığımız haberlere göre ise turnuvaların düzenlenmesi ve ilk karşılaşmaların yapılması ise 2017 ortası veya sonuna kadar gerçekleşmeyebilir.