Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen The Summit 5, uzun süredir uluslararası sıralamadı zirvede olan OG’nin yenilgisi ile sona erdi. Henüz yeni sayılabilecek Wings Gaming, The Summit 5’in şampiyonu oldu.

The Summit 5’in büyük finallerindeki karşılaşmalar, bir finale yakışacak kadar çekişmeli geçti. İlk üç maç, kontrolü ele geçirmeye çalışan takımların mücadelelerine sahne oldu. Wings Gaming yavaş bir başlangıç yapıp, ilk maçı verdiyse de, geri dönüş yapıp kontrolü eline almayı başardı.

Birinci Maç:

Daha önce OG ile Wings Gaming arasında geçen maçları da göz önüne alırsak, saldırgan oyun anlayışı bu maçta da değişmemiş gözüküyor. Johan “Notail” Sundstein‘in Drow Ranger ile farm yapmasını engellemek isteyen OG, defansif bir üçlü koridor taktiği kullandı. Takımlar maçın başından sonuna kadar birbirini rahat bırakmadı. Dire tarafında gerçekleşen bir mücadele, Dark Seer – Rikimaru koridorunun iki skor alması ile OG’ye avantaj sağladı. Bu mücadelenin ardından daha dikkatli bir oyun sergilemeye başlayan Wings, oyun temposunu yavaşlattı.

Maç boyunca Drow Ranger’ı rahat bırakmayan OG, 12. dakika civarında Roshan’a saldırdı. Hiçbir direniş ile karşılaşmadan Roshan’ı alan ekip, 16. dakikada Wings’in koridorlarını ittirmeye başladı. Kontrollü bir şekilde baskı kuran OG, Wings’in istemediği çarpışmalara girmesini sağladı. Alt koridorda Slark’ın kısa bir dikkatsizliği, Axe tarafından öldürülmesine ve koridordaki binaların yok edilmesine sebep oldu. Bu sonucun ardında, 18. dakikada Wings “GG” diyerek, mücadeleyi sonlandırdı.

Kartopu etkisinin ağır bir biçimde görüldüğü maçta, Wings ciddi anlamda güçsüz bir kahraman seçiminde bulundu. OG’nin erkenden başlayan ittirmeleri karşısında Slark oyun biçimini değiştirmek zorunda kalsa da, Medusa’nın Stone Gaze’i ve Axe’ın Dagger+Berserker’s Call kombinasyonu karşısında fazla dayanamadı.

İkinci Maç:

OG oyuna tam gaz bir giriş yaptı ve Wings’in ormanına gerçekleştirdiği 5 kişilik saldırıda, Zhang “Innocence” Yiping tarafından kontrol edilen Ogre Magi’yi yakaladı. Huskar karşısında kurdukları agresif üçlü koridor taktiği ile, baskıcı varlıklarını sürdürdüler. OG’nin koridorlar arasındaki rotasyon değişimi, birinci oyundan sonra gergin olan Wings’i sürekli diken üstünde beklemeye itti. Fakat bu durum fazla uzun sürmedi.

Oyunun ortalarına yaklaşırken, Wings’in bir önceki oyundan kalan çekingen oyun tarzı ortadan kayboldu ve alışık olduğumuz agresif ekip tekrar ortaya çıkmaya başladı. Seri bir şekilde gerçekleştirdikleri ganklerin ardından, 18. dakikada Roshan’a giderek kontrolü ele geçirdiler. Aegis of the Immortal ile desteklenen Huskar’ın verdiği güveni kullanan ekip, OG kulelerini tek tek indirmeyi başardı.

Üst koridora giden Wings, fazla bir direniş ile karşılaşmadan, OG’nin melee barakalarını indirmeyi başardı. Menzilli barakaya dokunmayan ekip, baskıyı alt koridorda devam ettirmeye karar verdi. Maç boyunca ciddi bir savunma sergileyemeyen OG, maçı 25. dakikada kaybetti.

Üçüncü Maç:

Wings, alışık olduğumuzdan farklı bir kahraman seçimine gitti. Antimage’i alan ekip, onu desteklemek için defansif üçlü koridor kahramanlarını tercih etti. Maçın başları oldukça yavaş geçti, iki takım da farm yapmaya odaklandı. Bu durum fazla uzun sürmedi, OG ormanına giren Wings ekibi, Amer “Miracle” Barqawi tarafından yönetilen Storm Spirit’i etkisiz hale getirdi. OG bu saldırının intikamını almakta gecikmedi ve skoru eşitlemeyi başardı.

Oyunun ortalarına geldiğimizde, iki takım da farm yapmayı sürdürüyordu. Wings alt koridorda baskı kurmaya başladı. Çarpışmayı başlatmaya çalışan OG, sonunda istediğini elde etti. Kendilerinden yalnızca Io kaybeden ekip, Wings takımından 4 skor almayı başardı.

Bu mücadelenin ardından maçın temposu biraz düştü. Wings 29. dakikada Roshan’a doğru hareketlendi. OG tarafında, birşeylerin ters gittiğini hisseden takım, Faceless Void ile Roshan’ın çukuruna zıplayıp, körlemesine bir Chronosphere attı. Aslında iyi bir fırsat olabilirdi, fakat Wings Chronosphere gelmeden önce oradan uzaklaşmayı başarmıştı. Ultimate yeteneğini boşa harcayan Void’in hatası bir felakete dönüştü. Gerçekleşen çarpışmalar sonucunda 4 OG kahramanı yenildi. Wings tekrar Roshan’a gittiğinde, Aegis’in oyunu sonlandıracağını fark eden Miracle çukura gidip eşyayı çalmaya çalıştı. Miracle bu deneme sırasında, Wings’e bir skor daha vererek, başarısız oldu.

Wings fazla vakit kaybetmeden üsse saldırmaya başladı. OG sağlam bir savunma koymuş olsa da, rakipleri çok güçlüydü ve Aegis desteğini alan Antimage bütün takımı taşıyordu. OG bunun sonucunda “GG” vererek maçı bitirdi.

Dördüncü Maç:

Maç, alışkın olduğumuz agresif atmosferi taşıyan bir havada başladı. Fakat bu defa hareketler daha az kontrollü, iki takımın sürekli birbirine saldırmak için hamle yaptığı, kaotik bir havada geçti. OG’nin Huskar’ı sürekli gank tehdidi altında olsa da, neredeyse tüm saldırılarda, ölmeden önce bir iki skor almayı başardı.

Dire ormanında Oracle ve Faceless Void’i öldüren OG, Roshan’ı almaya karar verdi. Dikkatsiz bir şekilde Roshan’a saldıran ekip, Faith_bian‘ın mükemmel zamanlama ile yaptığı saldırı karşısında hazırlıksız yakalandı. Roshan’a son vuruşu yapmayı başaran Spirit Breaker, Greater Bash sayesinde durduğu düşmanlarının gözü önünde Aegis’i de almayı başardı. Maçın geri kalanı sürekli olarak iki takımın toplu bir biçimde birbirine saldırması ile geçti. Genellikle bu takım savaşlarında üstün olan taraf Wings oldu.

30. dakikada Roshan tekrar doğdu ve Wings herhangi bir direniş ile karşılaşmadan Aegis’i aldı. Alt koridorda Doom ve Dazzle’ı etkisiz hale getiren Wings, OG üssüne saldırmaya başladı. Baskı o kadar büyük oldu ki, OG kahramanları öldükten sonra tekrar canlanıp, hemen ardından tekrar ölerek, başarısız bir savunma gerçekleştirdi. Savunması başarısız olan OG ekibi pes etti ve şampiyon Wings Gaming oldu.

Her ne kadar 3-1 gibi bir skor ile Wings Gaming lider olsa da, OG skorun iddia ettiği kadar başarısız bir oyun sergilemedi. Karar verme aşamasında kötü bir performans gösterdiler ve bunun getirdiği problemler ile uğraştılar. Fakat OG tecrübeli bir takım ve birbirini oldukça iyi tanıyor. Bu maçlarda yaptıkları hatalardan aldıkları derslere iyi çalışacaklarını düşünüyorum. The International 6’da Wings Gaming ile tekrar karşılaştıklarında, daha güçlü ve hazırlıklı bir OG görebiliriz.