LPL, resmi weibo (Twitter’ın Çin versiyonu) kanalından “Disiplin Bonusu” sistemini duyurdu. LPL’de mücadele eden ve disiplin sorunu yaşamayan en iyi altı takım o anki sezonun yayın bütçesinden ve ceza ödemelerinden küçük pay alacak.

Açıklamanın başında LPL, Riot’un genel ceza endeksinden (GPI link) rahatsız olduğunu bildiriyor. Bu cezaların uluslararası platformda oyunu adil tutup cezaların açıklığını sağlaması beklenirken, yeterli bulunmuyor. LPL de takımların cesaretlendirilmesi ve daha sportmen bir tavır sergileyebilmeleri için kendi kural tablosunu hazırlamıştı. Lig bunu bir adım daha ileri götürüp haftalık bazda kuralların çiğnenmemesi halinde takımları ödüllendirecek. Weibo açıklamasına göre sistem 2016’nın ilk aylarında LPL’deki takımlara danışılmıştı.

Weibo açıklamasında: “Her maç haftası tüm LPL takımları 5 puan alacak. Eğer herhangi bir kurala karşı gelme yaşanırsa, durumun ciddiyetine bağlı olarak haftalık olarak belirlenen puan takımdan düşülecek ve sezon sonuna yansıyacak.”

Sezon sonunda ise en çok puana sahip olan ilk 6 takım Disiplin Bonusuna veya küçük bir miktar yayın kazancı ve diğer takımların ödediği cezalardan pay almaya hak kazanacak. Şuan için bu miktarın veya payın ne kadar olacağı belirtilmemiş durumda. Geriye dönük olarak aşağıdaki takımlar 2016’da gösterdikleri sportmenlikten dolayı pay alacaklar.

2016 Bahar: Team WE, Snake eSports, Energy Pacemaker All, Oh My God, Royal Never Give Up, Masters3

2016 Yaz: Saint Gaming, I May, Game Talents, Team WE, LGD Gaming, Royal Never Give Up, Vici Gaming (Puan eşitliğinden dolayı 7 takım bonusu almaya hak kazanmış.)

Sistem 2017 sezonunda devam edecek. LPL daha fazla takımın bu bonusu kazanabilmesi ve aynı sportmenliğin yayılabilmesi için çalışacak.

Yükselme Ligine Yeni Kurallar Geliyor