Rio’nun sokaklarından, King’s Row klüplerine, Lúcio’nun ritimleri partiyi hayata geçiriyor ve insanları hareket etmeye teşvik ediyor. Şimdiyse Nexus’taki turumuza katılıyor. Doğru olan için savaşmaya hazır.

Trait

  • Wall Ride (D) (Duvarda Yürüme)
    • Savaş alanındaki geçilemez arazi ve yapıların yanında hareket ederken, Lúcio diğer yapılar üzerinde yürüyebilir ve Hareket Hızı %20 kadar artar. Bu etki, Hareket Hızı’nı etkileyen diğer özelliklerle katlanabilir.
Basit Kabiliyetler
  • Soundwave (Q) (Ses Dalgası)
    • Koni şeklindeki bir alan içerisindeki düşmanlara hasar verip, geri iter.
  • Crossfade (W) (Çapraz Geçiş)
    • Dost karakterlere Hız Desteği ya da İyileştirme Desteği sağlayan iki farklı şarkıdan birinin, geniş çapta, aktif olarak çalınmasını sağlar. Bu yeteneği her etkinleştirdiğinizde, bu iki şarkı arasında geçiş yapar.
      • Healing Boost (İyileştirme Desteği): Lúcio’nun ver yakındaki dost karakterlerin canını her saniye azar azar arttırır.
      • Speed Boost (Hız Desteği): Lúcio’nun ve yakındaki dost karakterlerin hareket hızını %15 arttırır.
  • Amp It Up (E) (Sesi Yükselt)
    • Lúcio’nın Crossfade müzik sesini 3 saniyeliğine arttırır, Speed Boost %45 oranında yükselir, benzer şekilde Healing Boost etkisi de artar.

Ultimate Yetenekleri

  • Sound Barrier (R) (Ses Kalkanı)
    •  1 saniye sonra, Lúcio ve yakın karakterler hızla düşen, 6 saniye aktif olan, büyük miktarda bir kalkan elde eder.
  • Reverse Amp (R) (Ters Güç)
    • Lúcio’nun Crossfade melodileri düşman karakterleri 4 saniye boyunca şöyle etkiler: Healing Boost her saniye hasar verirken, Speed Boost ise Hareket Hızını %45 azaltır.
    • Pasif: Amp It Up’ın aktiflik süresini 4 saniyeye uzatır.

Oynanış Tavsiyeleri:

Lúcio’nun ana özelliği size harita üstünde fazla hareketlilik kazandırması. Agresif oynamanız gerektiğinde Wall Ride ile takım savaşına konsantre olmuş rakiplerinizin arkasına geçip Sound Wave ile takımıza yaklaştırabilirsiniz. Aynı zamanda arkada tanklarınıza hasar veren suikastçi kahramanlara zor zamanlar yaşatabilirsiniz. Wall Ride ile yapabileceğiniz diğer bir kombinasyon ise Reverse Amp alıp Healing Boost özelliği açıkken kullanmanız olacak. Böylece zaten sıkıştırdığınız rakipleriniz zamanla ek hasar alabilecek veya kaçmalarını engellemek için Speed Boost aktifken kullanabilirsiniz.

Daha defansif oynamanız gerekiyor ise şarkınızın alanını doğru ayarlamanız lazım. Acil durumlarda Amp It Up ile anlık iyileştirmeyi maksimuma çıkartın. Baktınız iyileştirmeniz yetmeyecek Speed Boost ve Amp It Up ile takım arkadaşınızın uzaklaşmasını sağlayın. Rakiplerin önüne geçmek için haritadaki alanları kullanmanız sizin için çok önemli olacak. Yüksek hareket kabiliyetinizle kısa süre için de olsa dikkat dağıtmak için ön saflara geçip gelen hasarın bir kısmından takım arkadaşlarınızı koruyabilirsiniz. Takımınızda 1 tane tank karakter bulunuyorsa Sound Barrier sizlerin hayatta kalması için en iyi seçenek olacaktır. Ancak ön safta bulunan tank karakter sayınız fazla ise Reverse Amp daha iyi bir oynanış sunacaktır.

Birlikte Oynanması İyi:

Takımınızda kitle kontrol efektlerine sahip neredeyse tüm karakterlerle çok iyi bir kompozisyon çıkartabilirsiniz. Zarya ve Arthas bu konuda çok güzel iki seçim olacaktır. Koridor aşamasında ise daha çok alan hasarı verebilen bir suikastçi sizin kulelere yapacağınız baskıyı arttıracaktır. Bir suikastçi olmasa da alan hasarı ve verebileceği kalkanlardan dolayı Tassadar çok güzel bir seçim olacaktır. Aynı zamanda takımınızın ilerideki safhalarda yaşama ihtimalini arttıracaktır.

Karşılaşmaktan Kaçmanız Gerekenler:

Takımınızın arka saflarına ulaşabilen rakipler sizlerin korkulu rüyası olacak. Diablo özellikle gece rüyalarınıza girebilir. Diablo karşısında Wall Ride kullanarak kendinizi sıkıştırmanız kaçınılmaz olacak. Aynı zamanda Li-Ming ve Tracer gibi suikastçiler arka safları hızlı temizleyebildiği için çok dikkatli oynamalısınız.

Sokak Röportajları: Dust 2 dendiğinde aklınıza ne geliyor?