MLG Columbus‘un şampiyonu Luminosity Gaming, ELEAGUE‘e katılmak için StarLadder‘dan çekilmek zorunda kaldı.

Ukrayna’da düzenlenecek 100.000$‘lık dördü davetli sekiz takımın katıldığı turnuvaya katılacak olan Luminosity, ELEAGUE’deki Renegades maçının StarLadder’dan sadece iki gün sonra olmasını göz önüne alarak 1.200.000$‘lık turnuvaya öncelik vermeyi seçti.

Brezilyalı takımın yerine DreamHack Malmo yarıfinalisti GODSENT‘in gelmesiyle Born of Fire (Tyloo Gaming’in vize alamaması sebebiyle turnuvaya dahil olmuştu) hariç diğer katılımcıların hepsi Avrupa takımı olmuş oldu.

Luminosity, Fnatic ve Astralis’in olmadı düşünüldüğünde, Natus Vincere 50.000$‘lık ödülünün favorisi gösteriliyor. Natus Vincere’e 50,000 yolunda rakip diğer takımlar ise  Virtus.pro, SK Gaming başta olmak üzere Lounge Gaming, Flipsid3 Tactics ve Hellraisers olacak.

StarSeries’in bir etkinliği olan StarLadder i-League Invitational’in sonuncusunu Ocak ayında Fnatic kazanmıştı.

Luminosity’nin bu kararı Counter-Strike topluluğunda program sıkışıklıklarına dikkat çekilmesine sebep oldu. Yakın zamanda Na’Vi, program sıkışıklıklarının verdiği stres ve yıldız oyuncuları Ladislav “GuardiaN” Kovács’ın sakatlığı sebebiyle 3.5 milyon dolarlık ECS, DreamHack Austin ve CEVO Gfinity finallerinden çekilmişti.

Perşembe günü başlayacak olan StarLadder i-League Invitational şimdiden olay bir turnuva oldu bile.

Kaynak: http://www.dailydot.com/esports/luminosity-withdraw-starladder-invitational/