Poker ile Hearthstone’u birleştirecek olan ilk eSpor etkinliği, iki taraftan da büyük isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Worlds Collide, üç profosyonel poker oyuncusu ile üç profosyonel Hearthstone oyuncusunun, her iki oyunda da mücadele edeceği, tek günlük bir etkinlik olacak.

İlk olarak Hearthstone oyuncularından oluşan Amazon Coins takımına bakalım. En tanınmış Twitch yayıncılarından birisi olan Jason “Amaz” Chan, Team Liquid oyuncusu David “Dog” Caero ve Hearthstone Championship Tour Bahar Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmış olan Esteban “AKAWonder” Serrano, Amazon Coins adına mücadele edecek.

Üçlünün karşılaşacağı Team Poker Central takımı ise Maria Ho ve Doug Polk gibi iki büyük poker oyuncusuna sahip. Ho bir çok büyük turnuvada oynamış ve kariyeri boyunca, toplamda 2.6 milyon dolar kazanmış bir oyuncu. Polk ise dünyanın en iyi limitsiz Hold’Em oyuncusu kabul ediliyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl Twitch üzerindeki bir etkinliğe katılmış olan Polk, Carnegie Melon isimli yapay zekayı yenmeyi başarmıştı. Takımın üçüncü oyuncusu ise, dünya çapında poker turnuvalarında oynamış, şu an ise Twitch’in poker topluluğunun sorumlusu olan Scott Ball.

24 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin sunuculuğunu ise Starcraft’ın efsane isimlerinden birisi olan Geoff “InControl” Robinson yapacak.

Geçtiğimiz yıl boyunca Hearthstone oynayan poker oyuncularında bir artış görülmeye başlandı. Ünlü bir poker oyuncusu olan Betrand “Elky” Grospellier, poker alanında PokerStars, espor alanında ise Team Liquid takımı adına oynayarak, iki alanda da sponsorluk alan ilk isim oldu. Alman PokerStars oyuncusu George Danzer ise, Mart ayında, Flow Esports organizasyonunu kurarak, genç poker ve Hearthstone oyuncularını bir araya getirdi. Bu oyuncular arasında 100in10 Arena Challange galibi Tobias “TwoBiers” Graap‘da bulunuyor.

Poker oyunları Twitch üzerinde gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Artık Global Poker League gibi isimler de espor tarzında mücadeleleri sunmaya ve yayınlarını yapmaya başlıyorlar. Worlds Collide gibi etkinlikler sayesinde hem Hearthstone hem de poker tarafına bir çok yeni izleyici kazandırmak mümkün olacak gibi gözüküyor.