Space Soldiers‘ın, EnVyUs‘ı 2-0 yendiği European Minor final galibiyetinden sonra, Engin “MAJ3R” Küpeli, kendi formu ve takımının büyük başarısı hakkında konuştu.

Türk Ekibi’nin turnuvada ilerleyeceğine garanti gözüyle bakılmasına rağmen, EnVyUs ve OpTic‘i yenerek sürpriz bir şekilde Minor‘ı kazanıp, asıl seçmelere katıldı.

Maçtan sonra Engin “MAJ3R” Küpeli, takımlarının bu turnuvadaki performansından ve OpTiC’e karşı Mirage haritasındaki oyun gibi önemli oyunlarından bahsetti.

– Calyx ile konuştuğumuzda senin bireysel yeteneğinden bahsetmişti ve senin ne kadar iyi bir seviyede olduğunu bu turnuvada gördük. Calyx ayrıca senin bu noktaya gelebilmek için çok çalıştığını söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsun? Geçtiğimiz aylarını nasıl geçirdin?

Bu takıma kendi bireysel yeteneğimle geldim. Bu güzel bir şey ama bunun ardında yatan gerçek; gerçekten takım için çok çalışmış olmam, onlara odaklanmamdı. Bir yerden sonra takım arkadaşlarım planı öğrenip anlamaya başladılar ve kendime şöyle dedim: ” Tamam, artık toparlanıp hedefine odaklanman lazım. Şuan iyi bir formda değilsin ve takıma yardımcı olmuyorsun.”

Biraz daha fazla oynamaya başladım. Hedefe daha çok odaklanmaya çalıştım çünkü ben “doğuştan lider” değilim. Space Soldiers için bir lider oldum ama bu benim ilk rolüm değildi. 1.6 oynadığım zamanlarda bu rolde oynamıyordum. Liderlik etmeye başladığımda, hedefe konsantre olamıyordum. Radara bakıyordum ve başlarda gerçekten zor olan şeyler istiyordum. Şimdilerde bunun üstesinden geldiğimi düşünüyorum.

– OpTic ile oynadığınız maça ve son haritaya bakalım. Mirage haritasında CT Tarafında çok iyi bir başlangıç yapmanıza rağmen, geri gelmeye başladılar. İki kere overtime oldu ama oyunu kazanmayı başardınız. Bu geri dönüşte onların mentalitesi nasıldı, oyunu kapatmış olmanız nasıl hissettirdi?

Gerçekten duygusal olarak çok zor bir durumdu çünkü maç bir o tarafta, bir bu taraftaydı. Daha sonra sazı elimize aldık ve T tarafında maçı koparmayı başardık. Bazen tökezlesek de, biz bu şekilde tanınıyoruz. 11-4 kazanıyorduk ve belki de fazla güvenden dolayı tökezlemeye başladık. Hatalar yaptık.

Mirage haritasında, bazı “post-plant” durumlarını kaybettik ama demoyu izledim ve onlar gerçekten retake konusunda başarılılar. Duyguları anlatmak gerçekten çok zor ama işin sonunda mutluyum. Mutluyum çünkü tökezlemedik. Belki de bugün içerisinde tökezlediğimiz her an, buraya gelmemize yardımcı oldu. Kaybetmek önemli değil, öğrenmek önemli.

Galibiyet almak ve ana seçmelere adınızı yazdırmak nasıl hissettirdi? Neler olduğunu konuşabilecek zamanınız var mıydı?

Gerçekten çok mutlu ve rahatlamış hissettim. Bu, buradaki asıl amacımızdı. Çok çalışıyoruz ve artık “Major Qualifier”‘a gitme şansına sahibiz. Çalışmaya devam edeceğiz çünkü çalışmak bu işin anahtarı. Demoları izleyip, maçlar hakkında konuşacağız. Mütevazi olup, çok çalışmamız gerekiyor.

Final maçında EnVyUs’a karşı tekrardan oynadınız ve tekrardan kazandınız. SIXER’a karşı oynadın ve uzun süredir onu tanıyorsun. Kısa bir süre önce Fransa’da xms’te oynamıştın. Oradaki oyunun buraya yansıdı mı?

Onlar benim arkadaşlarım. SIXER ile 1.6’da uzun süre oynadık. 1.6 oynadığımız zamanda SIXER ile ailemle geçirdiğim zamandan fazlasını geçiriyordum. Biz profesyoneliz. O da kazanmak istiyor ben de. Onlara karşı oynamak benim için bir onurdu.

Bir Türk takımı ile CS:GO oynadığında, Fransa’da oynadığından daha başarılı olduğunu gördük. Bunun arkasında yatan nedir?

CS:GO’ya başladığımda bunu kendime hazırlık olarak görüyordum ve CS:GO’nun bu kadar ilerleyeceğine inanmıyordum. 1.6 gibi olacağını düşündüm ve kendime iş bulmaya karar verdim. İlk oynadığımda, oyunu ciddiye almıyordum ama Space Soldiers geldi ve tam zamanlı CS oynayıp, oynamayacağımı sordu. Tam zamanlı oynamaya başladığımda, daha çok konsantre oldum ve benim için daha iyi oldu.

CS:GO oynamaya başladığım zamanlarda, tam zamanlı bir işte çalışıyordum. Sabah uyanıyordum, 8’de işten çıkıyordum ve pratik yapıyordum. Kendimden vazgeçmemiştim. Bunun kendime bir bonus olduğunu söylüyordum sürekli. Eğer oynayıp bir turnuva kazanırsam, para kazanacaktım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyordum ama demoları izleyemiyordum. Şimdi Space Soldiers ile birlikte tam zamanlı olarak çalışıyorum ve tüm enerjimi buna harcıyorum. Tek fark bu.

EPICENTER 2017’de En Değerli Oyuncu Ödülü Coldzera’nın