Avustralya’nın ses getiren etkinliği Melbourne Esports Open, 31 Ağustos – 1 Eylül tarihlerinde ikinci kez düzenlenecek. Geçtiğimiz haftalarda birçok ek etkinlik, turnuva ve global espor sahnesinden özel misafirler hakkında birçok duyuru yapıldı. 

Fortnite, Minecraft, Overwatch, League of Legends, Rocket League, Pokemon (hem gerçek hem sanal formatları), Forza Motorsport 7 ve Forza Horizon 4, Halo 3, Rainbow Six Siege, Starcraft 2, CS:GO, Call of Duty: Black Ops 4, Street Fighter V, Dragon Ball Fighter Z, Tekken 7, Super Smash Bros Ultimate ve Melee dahil olmak üzere 15’ten fazla esporda açık ve pro etkinliklere ev sahipliği yapacak.

League of Legends Oceanic Pro League Split 2 Final ve Overwatch Contenders Australia Season 2 Final’larına da ev sahipliği yapacak olan etkinlik her iki oyunun hayranlarına espor deneyimi yaşatmak için diğer kıtalardan gelen takımlara gösteri maçı düzenletecek. League of Legends için LPL’s Golden Guardians’ı, Overwatch için ise Overwatch League’ten Washington Justice Melbourne’ü ziyaret edecek.

MEO ayrıca Rocket League, NBA 2K19, ve League of Legends oyunları için META High School Esports şampiyonalarına da yer verecek.

Etkinlik TEG Live, ESL, Fairfax Events & Entertainment tarafından düzenleniyor ve son zamanlarda Avustralya’yı esporların yurdu haline getirmeyi görev edinmiş Melbourne belediyesinin desteğini alıyor.