Bu sene yirmincisi düzenlenen Metucon, her sene bizi farklı temalar ile karşılıyor. Bu sene düzenlenen etkinlikte ise tema Apocalypse (Kıyamet) oldu. 23-24 Nisan tarihlerinde yapılan bu etkinlik, bir çok FRP, LARP, masaüstü oyunları, bilgi yarışmaları ve Quidditch müsabakalarının yanı sıra, eSpor turnuvalarının finallerine de ev sahipliği yaptı.

League of Legends, Hearthstone, Counter Strike: Global Offensive ve Dota 2 finallerinin oynandığı bu etkinlikte sonuçlar ise şu şekilde oldu:

Dota 2 finalinde Teqci Gaming ve Kappa Alpha takımları karşılaştı. Bu karşılaşmada rakibini 2-0‘lık bir skor ile geçen Teqci Gaming şampiyon olarak kupanın sahibi oldu.

Dota 2 Metucon final

Bu etkinlik kapsamında iki farklı Hearthstone turnuvası düzenlendi. Bu turnuvalardan biri sadece okul öğrencilerine açık yapıldı ve bu turnuvayı kazanan isim Burak “Boone” Sabankıran oldu. Diğer turnuva ise “Hearthstone: Fireside” adı ile düzenlendi. Herkese açık olan bu turnuva “Hearthstone Dünya Şampiyonası Puanı” ödüllü bir turnuva oldu. Utku Can “theflyingram” Koç ve Ayata “Ayata” Yıldırım gibi tanınan isimlerin de yer aldığı bu turnuvayı, Cemalettin “zero” Tas birinci tamamladı. Deniz “rospique” Arsan ikinci, Volkan “Vuzz” Doğan ise üçüncü oldu.

IMG_6377

Etkinlik alanında ilgi gören final müsabakalarından biri ise League of Legends finali oldu. METU S Class‘ın şampiyonluk ipini göğüslediği bu karşılaşmada bir çok izleyici, etkinlik alanında bulunan ekrandan bu maçı takip etti. İkinci olan takım ise Privjet Russia oldu.

IMG_6379

Bu etkinliğin en çok ilgi çeken karşılaşmaları ise CS:GO’da oynandı. Pazar sabahı Sinan “CNONE” Köse’nin sunumuyla izlediğimiz bu maçlar, Habitat ve Cloud8 takımları arasında oynanan lower bracket finalini ile başladı. de_cache haritasında oynanan bu karşılaşmada, Cloud8 rakibini 16-7 yendi ve finale çıkmaya hak kazandı. Final karşılaşmasında ise Cloud8 takımı Ardinal Bir Hormon takımı ile karşılaştı. İlk harita olan de_dust2 haritasını Ardinal Bir Hormon, 16-9 önde tamamlayarak seride 1-0 öne geçti. İkinci harita ise de_mirage oldu. Normal süresi 15-15 beraberlik ile sonuçlanan bu karşılaşmayı ise 19-16‘lık bir skor ile Cloud8 kazandı ve durumu 1-1‘e getirdi. Maçın son haritası ise de_overpass oldu. Bu haritayı da 16-11 kazanan Cloud8 takımı karşılaşmayı 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

cs metu yarıfinal

Bu güzel etkinliği düzenleyen ODTÜ Bilim Kurgu ve Fantazi Topluluğuna ve e-spor organizasyonlarını organize eden METU eSports Society‘e teşekkür ediyor, kendilerine “Ande’thoras-ethil” diyoruz.