Boks kariyeri boyunca, eski ağır siklet şampiyon Mike Tyson 44 rakibi nakavt etti. Şimdi, bokstan emekli olduktan 14 yıl sonra Tyson bu kez esporda bir nakavt arayışında.

Perşembe günü, Tyson, Hearthstone’daki faaliyetleriyle tanınan Fade 2 Karma ile stratejik yatırım yaptığını duyurdu.

Sonuç olarak, Fade 2 Karma kulübü Los Angeles, El Segundo, California civarında Tyson’a ait bir marijuana firmasının yakınlarında Tyson Ranch’in merkezine çok yakın bir yeni yayın tesisi inşa edecek.

The Ranch House olarak adlandırılan bu tesis, özel canlı yayın odaları, turnuvalar için performans sahneleri, içerik üretim bölümü ve teras parti güvertesine sahip olacak. Tesise bağlı yeni bir eğlence üretim stüdyosu da Fade 2 Karma tarafından işletilecek.

Çarşamba günü, Alexandra “Alliestrasza” Macpherson’ın Twitch kanalında canlı yayınlanan bir programa Tyson birçok Fade 2 Karma Hearthstone oyuncusuyla birlikte bir canlı yayın için katıldı. Bu, profesyonel boksörün Hearthstone’daki ilk rekabetiydi ancak geçmişte Call of Duty gibi oyunları oynadığını da belirtti.

“Harikaydı. Gerçekten yeni nesille irtibata geçme olanağı buldum, bu hiç yapmadığım bir şeydi” diyen Tyson, “Bu bir ilkti ve gerçekten harika olduğu düşüncesindeyim. Hearthstone oynadık, fena rezil olduk ama bir yerden başlamak zorundasınız. Daha önce oyun oynamışlığım var, o yüzden tekrar başlayıp neler olacağını göreceğim” dedi.

Tyson espor endüstrisine oğlu aracılığıyla merak saldığını söyledi, o da hem bir oyuncu hem de profesyonel espor turnuvalarının sıkı bir takipçisi. Tyson, oradan başlayarak ekibini bir mantıklı ve gerçekçi bir fırsat bulma ile görevlendirdiğini söyledi – Fade 2 Karma’nın bu konuda mükemmel uyuma sahip bir portre çizdiğini de ayrıca belirten Tyson, esporun geleceğinin hayli devasa olduğuna inanıyor.

Fade 2 Karma, Alman Hearthstone ve Magic: The Gathering oyuncusu Tim “Theude” Bergmann tarafından Temmuz 2015’te kuruldu. O tarihten beri, takım tüm dünyadan rekabetçi Hearthstone oyuncularını ve yayıncılarını bünyesine topladı. Bu ülkelerin arasında İngiltere, Kanada, İsveç, İsrail ve Amerika bulunuyor.

Tyson son 5 yılda sayıları artan espor yatırımcısı ünlü sporcular kervanına katılıyor. Bunların arasında 2000’lerin başlarında LA Lakers ile 3 NBA şampiyonluğu kazanan Rick Fox, Golden State Warriors forveti Jonas Jerebko, New York Yankees yıldızı Alex Rodriguez, müzisyenler Jennifer Lopez ve Drake gibi isimler var.

Endüstri, genel olarak spora yatırım yapma düşüncesinde olan yatırımcılar için yeni bir cephe haline gelmeye devam ediyor. Newzoo’nun raporuna göre 2019’da, endüstrinin yıllık gelir bazında 1 milyar dolarlık eşiği aşması bekleniyor.