Blizzard‘ın geçtiğimiz hafta yaşanan Hong Kong tartışmasından sonra beklenen büyük gelişmelerden biri gerçekleşti.

Blizzard’ın Hearthstone oyuncusu Chung “Blitzchung” Ng Wai’in, maç sonrasındaki yorumlarında Hong Kong’u desteklemesi ile başlayan olaylar sonucunda, Blizzard Amerikalı politikacılar dahil olmak üzere bir çok yerden darbe aldı. Protestoların bu Cuma başlayacak Blizzcon‘da devam etmesi bekleniyor.

Bununla beraber, sektörün büyük sponsor isimlerinden Mitsubishi, bu tartışmadan sadece birkaç gün sonra Blizzard sponsorluğundan çekildiğini açıkladı.

The Daily Beast’a yapılan bir bildirgede, Mitsubishi Motors’ Tayvan yönetimi, Blizzard’ın espor turnuvalarından çekildiğini açıkladı. Sponsorluk anlaşmasının fesh edildiği şüphesi Reddit kullanıcılarının Asya Pasifik Hearthstone turnuvasında Mitsubishi logosunun olmadığını farketmesiyle başlasa da, artık resmiyet kazanmış durumda.

Blizzard, olay sonrasında “Çin ile olan ilişkilerin, olaya bir etkisi olmadığını” söylese de, şirket verdiği cezayı bir yıldan altı aya indirmişti. Ancak bu, muhtemelen bu Cuma günü Blizzcon’a akın edecek protestocuları memnun etmedi.