Virtus.pro vs Natus Vincere

Harita : Cobblestone

Dünkü maçlarında rakibini yerle bir eden iki ekibin maçı çok da kıyasıya geçti denemez. Polonyalı ekip dünkü maçını her ne kadar 16-1 kazanmış olsa da takımdaki iletişim sorunu had safhada. İlk yarıyı CT tarafında oynayan Virtus tabanca roundunda Edward ve Zeus’u tutamadıkları için hüsrana uğradı. Kar topu efektini başarıyla ilk yarının sonuna kadar götüren Na’Vi ilk yarıyı 12-3 önde kapattı. İkinci yarının tabanca roundunda ise Virtus A bombalama alanına tam 4 kişiyle girdi. Na’Vi’de sadece Edward ve Guardian yaşıyordu fakat 2 kişi bütün Virtus.pro’ya yetti. Maçı getiren hareket bu oldu diyebiliriz. İkinci yarıda 1 tane round alabilen Polonyalılar maçtan 16-4’lük yenilgi ile ayrıldılar.

Natus Vincere - Virtus.pro cobblestone 30.03.2016

Fnatic vs Team Liquid

Harita : Dust2

Belki de günün en heyecanlı maçıydı. Bir yanda sırtı yere gelmeyen Fnatic, bir yanda kendine yeni yeni gelen Team Liquid. Maç başlarken kimsenin aklında böyle bir maç olacağı geçmiyordu. Liquid ilk yarıda Terörist tarafında başlamayı seçti. Tabanca roundunu kaybetseler bile bu dezavantajdan hızlıca kurtulmayı bildiler ve ilk yarıyı 10-5 önde kapattılar. Fark her ne kadar fazla gözükse de karşınızda Fnatic gibi bir takım olduğunu unutmamanız gerekir. Clutch’lar ve ace’ler atıldı ama denge bir türlü kırılmadı. Maç 15-15 bitti ve uzatmalara gitti. Uzatmalar oynanırken iki takımın oyuncuları da sahneyi bir bir aldı. Her roundu bir oyuncu kurtarıyor gibiydi. Birini Hiko kurtarıyor diğerini Krimz. Ancak bir süre sonra Liquid’in üstün oyununa dayanamayarak 7-4 biten uzatmalarla beraber 22-19 yenilen taraf Fnatic oldu. İsveç devinin devrilebileceğini gösteren Liquid turnuvanın sürpriz takımı olmaya devam ediyor.

Liquid - fnatic dust2 30.03.2016

Luminosity Gaming vs Ninjas in Pyjamas

Harita : Mirage

Formsuz olan NiP ve son dönemin en sürpriz takımı LG. Herkes NiP’den ümidini kesmiş gibi gözüküyordu. Buna takımın en gözü kara oyuncusu olarak bilinen GeT_RiGhT da dahildi. İlk yarıda fark biraz açıldıktan sonra tam anlamıyla satmaya başladı desek yalan olmaz. Gereksiz yere önde gidip ölüp elini klavye ve mousedan çekmesi dikkatlerden kaçmadı. Belki Pyth yerine Threat’in oynaması, belki de başka bir sebepten dolayı NiP, LG karşısında döküldü. İlk yarıda sadece 5 round alabildiler. İkinci yarıda ise hiç round alamadılar. Brezilya ekibi 16-5’lik farklı bir skorla maçı kazandı.

NiP - Luminosity mirage 30.03.2016

Cloud 9 vs G2

Harita : Dust2

Titan’ın lanetini üzerinden atamayan G2 ve formsuz olan C9 2. gün karşı karşıya geldi. CT tarafını seçen G2, Ex6TenZ’in ilk roundda aldığı 4 skordan sonra inanılmaz bir momentum yakaladı ve kendine güveni geldi. Gerek SmithZz gerek Ex6TenZ sahneye çıkarak roundları ardı ardına aldılar. İlk yarıda sadece 3 round alabilen Amerika ekibinin birçok oyuncusu formsuzdu. Skor tablosundan anlayacaksınız ki Freakazoid gününde değildi. İkinci yarı tek round dahi alamayan Cloud 9 maçı 16-3 kaybederek evinin yolunu tuttu.

Cloud9 - G2 dust2 30.03.2016

Counter Logic Gaming vs Astralis

Harita : Overpass

Dünkü EnVyUs galibiyetinden sonra beklentiyi yükselten CLG’nin rakibi, dün Gambit’i çok da kolay bir şekilde geçememiş olan Astralis idi. CLG maça CT tarafında başlamak istedi ama avantajını çok sürdüremedi. İlk yarıyı 8-7 önde kapatan Amerika ekibi ikinci yarıda büyük bir hezimete uğradı. Rakibinden sadece 1 round koparabilen CLG, Danimarkalılara boyun eğdi. 16-9’luk mağlubiyetle beraber lower bracketa düşen CLG’nin rakibi Gambit oldu.

CLG - Astralis overpass 30.03.2016

Faze vs Splyce

Harita :  Inferno

Splyce’in maçlarının nasıl geçtiğini artık herkes az çok biliyor. Maçta önemli bir taktiksel savaş yada ”highlight” olacak olaylar olmuyor. Rakibi sadece oynuyor ve kazanıyor. Faze’e karşı da böyle oldu, Fnatic’e karşı da. Tek farkı Fnatic’e karşı 5 round alan ekip Faze’e karşı 3 round alabildi. Maçın kazanını 16-3’lük üstünlük ile Faze oldu.

FaZe - Splyce inferno 30.03.2016

EnVyUs vs Gambit

Harita : Cache

KennyS’in formdan düşmesi ve Devil’in takıma adapte olamamasından dolayı EnVyUs artık favori olarak gözükmüyor. İletişim konusunda büyük sıkıntıları olan takım bu maçta tahmin edilenin aksine daha dişe diş mücadele etti. Gambit yeni bir takım olmasına rağmen potansiyelini Astralis maçında göstermişti. CT tarafını seçen Gambit, Cache’in bu avantajını elinden geldiğince kullandı. İlk yarı 9-6 EnVyUs’ın üstünlüğü ile bitti fakat Terör tarafında sahneye Gambit’li wayLander çıkacaktı. 2 turda 8 skor alan Finlandiyalı oyuncu tam anlamıyla Gambit’i çeyrek finallere taşıdı. İkinci uyarıda rakibine sadece 4 round veren ekip 16-13’lük skor ile EnVyUs’ı turnuvadan eledi.

EnVyUs - Gambit cache 30.03.2016

FlipSid3 vs Mousesports

Harita : Cobblestone

Bu maçı anlatmaya kelimeler yetmez.  BO1’de 59 round süren bir maç. 52 skor alan bir NiKo. Zaten seyircilerin en sevdiği harita vardı. Kutusu en pahalı olan Cobblestone. İlk başta 600.000lerde dolaşan izleyici sayısı sonlara doğru 900.000i gördü. F3 CT başlamayı seçti, bu avantajını kullanmayı başardı ve ilk yarıyı 12-3 bitirdi. Neredeyse herkes maçı bitmiş olarak görürken mouzdan inanılmaz bir comeback geldi. Niko’nun önderliğinde ikinci yarıda 12 round alan Alman ekibi maçı uzatmalara mükemmel bir moral ile getirdi. Dördüncü uzatmalara kadar denge hiç bozulmadı. Uzatmalar bir noktadan sonra hiç bitmeyecek gibi gelmeye başladı, ta ki 5. uzatmanın 2. roundunda Spiidi WorldEdit’i durdurana kadar. 28-28’den sonra dişediş geçen 3 roundu da alan Alman ekibi adını çeyrek finale yazdırdı.

Flipsid3 - mousesports cobblestone 30.03.2016