Overwatch’ın rekabetçi yönü gelişmeye devam ediyor. Bilgisayar donanım firması MSI, Overwatch Master’s Gaming Arena 2016 Şampiyonluğu’nu duyurdu.

Amerika, Avrupa, Asya’dan katılıp ilk dörde giren takımlar arasında paylaştırılmak üzere belirlenen ödül havuzunun 75,000$ söylendi. 2 gün süren bölgesel elemeleri geçmek için takımların çevrimiçi katılım hakkı olacak.

Bölgesel elemelerin her birinde ilk sekize yerleşmiş takımlar, bölge finallerinde birbirleriyle karşılaşacaklar. Ve her bölgeden bir takım büyük finale katılma hakkı kazanacak. Bu üç takım, bunlardan biri MSI sponsorluğundaki bir takım olacak, Londra’da Gfinity Arena’da şampiyonluk için birbirlerine meydan okuyacak. Kazanan takım 40,000$’ın sahibi olacak. 75,000$’lık ödül havuzunun kalanı kalan üç takıma paylaştırılacak.

Katılma imkanı olmayan kişiler turnuvayı internet üzerinden izleyebilecekler.

Overwatch, Blizzard Entertainment tarafından henüz bu sene yayınlanmış olmasına rağmen, rekabetçi tarafı durdurulamaz şekilde büyümeye başladı. Overwatch için düzenlenen büyük çaplı ilk turnuva 2016 ESL’nin Atlantic Showdown’ı idi. Ve de daha birçoğu yolda. ELEAGUE bu ayın sonuna doğru Overwatch Open on TBS turnuvasını sunacak. Bu sırada da bir yandan yaklaşan Banana Culture’ın düzenlediği APAC Premier Turnuvası ve Blizzard’ın Overwatch World Cup’ı daha da yakınlaşıyor olacak.

Kaynak: http://esportsobserver.com/msi-overwatch-tournament/