Heroes of the Storm ülkemizde daha yeni yeni duyulmaya başlamasına rağmen gözle görülür bir artışa geçmiş bulunmakta. Yurtdışında yapılan turnuvalar olsun, etkinlikler olsun Türk oyuncuları görür hale geldik. Haftasonu gerçekleşen Heroes of the Storm – Road to Blizzcon turnuvasının herkese açık elemelerinde bizleri temsil eden bir Türk ekibi Hi Voltage’da bulunuyordu. Hi Voltage, köklü ve kendini Counter-Strike’da kanıtlamış olan NaVi klübünün Heroes of the Storm takımıyla karışlaşmasında turnuvaya veda etse de kanlarının son damlasına kadar maçtan çekilmediklerini biliyoruz. Takımın kuruluşunu ve nasıl buralara geldiklerini Hi Voltage’ın kaptanı Erim Keklikoğlu‘ndan dinleyelim.

 

“İlk olarak HOTS’da profesyonel sahnede oynamaya karar aldığımızda LOL’den gelmiş 5 arkadaşdık. İlk girdiğimiz ESL turnuvasında daha çok acemiydik ve Fnatic takımı ile ilk turda karşılaşıp yenildik. Cesaretimiz kırılmıştı ve oyuna geç başladığımızı, alphadan beri profesyonel olarak oynayan oyunculara karşı şansımız olmadığını düşünüp takımımızı dağıttık. Tek başıma devam etmeye karar verdim. Arkadaşlarımızın 3 tanesi League of Legends’a geri dönerken, Canberk ve ben kendimizi HOTS’da geliştirip kendimize yeni bir takim kurma kararı aldık. 1 ve 1.5 ay kadar tek başıma Hero League oynayıp, turnuvaları takip eder, oyun hakkında daha çok bilgi edinir olmuştum. Sonra Hero League’den tanıştığımız 3 yabancı arkadaşımızı ve Türkiye kanalından tanıştığımız Nezih ile bir takım kurmaya karar verdik. Birbirimize çok çabuk ısındık ve daha beraber oynamaya başlayalı 4-5 gün olmuşken Avrupa Açık Elemlerinden haberimiz oldu ve çalışıp hazırlanmak için 1 haftadan az süremiz vardı.

 

Bu fırsatı kaçırmamalıydık ve bu yüzden kaydolduk. Hazırlanırken tecrübesizliğimizin bizim için bir dezavantaj olacağını bildiğimizden, beraber bütün turnuvaların tekrarlarını izleyip seçim ve yasaklamalarını not aldık. Antremanlarından sonra Jenya, ben ve Canberk Teamspeak’te beraber 1-2 saat yada uykumuz kaçana kadar Draft Tool(Seçim aracından)’dan seçimleri çalıştık ve bunu bir yarışma haline çevirdik. Birimiz karşı taraf için seçimleri yaparken ve birimiz kendi takımımız için seçimleri yapip; kim daha iyi bir seçim yapip karşı tarafı yasaklamalarla tuzağa düşürürse o kazanacaktı. Seçim çalışmamız olmasaydı çok yüksek ihtimal ile çok daha erken elenebilirdik ama seçimlerileri ve kompozisyonları daha iyi anladığımız ve olabildiğince tecrübe açığımızı kapattığımız için iyi kompozisyonlar ortaya koyabildik.

 

Tablo ilk açıklandığında oldukça heyecanlıydık. İlk olarak katılan tek Türk takımdık ve kendimizi kötü temsil etmek istemiyorduk. Bir de üzerine daha önceden kaybettiğimiz Fnatic maçı aklımıza geldikçe iyice omuzlarımız ağırlaştı. Sanırım herkes o turnuva için ortaya kendinden ekstra bir şeyler koydu. Çünkü daha önce oynamadığımız gibi oynadık ve hareketler yaptık. Resmen takım olarak birbirimizi şaşırttık ve gururlandık. İlk 16’ya kadar bir maç bile kaybetmeden geldik. Ancak Team Liquid’i eleyerek gelen NaVi’ye karşı kaybettik. Üzülmedik aksine mutluyuz çünkü bu kadar hem oyuna yeni hem takımımız yeni olmasına rağmen bizim beklentimizden çok iyi bir derece yaptık.”

Oyuncu Bilgileri:

İsim : Erim Keklikoğlu

Yaş: 21

Uyruk: Türk

Bundan önceki oyun tecrübesi: League of Legends s3-4-5 challenger , üniversiteler arası sezon 2014-2015 turnuva şampiyonu.

Favori Kahraman: Falstad

Rol: Assasin / flex warrior


 

İsim: Alfredo Gómez – Dhamien1992

Yaş: 23

Uyruk: İspanyol

Favori Kahraman: Johanna

Rol: Warrior

Bundan önceki oyun tecrübesi: League of legends , dota2 , heroes of newerth ancak kayda değer bir lig / başarı mevcut degil


 

İsim: Canberk Aydın -Dipcihino

Yaş: 21

Uyruk: Türk

Favori Kahraman: Tyrande

Bundan önceki oyun tecrübesi: League of Legends s3-s4-s5 Challenger ,  s5 Yükselme Liginde oynadı

Rol: Assasin / flex  sub support


 

İsim: Jenya Chernoshtan

Yaş: 24

Uyruk: Rus

Favori Kahraman: Nova

Rol: Assasin / Spec

Bundan önceki oyun tecrübesi: League of Legends s4-s5 Master League


 

İsim: Elliot Wilson

Yaş: 21

Uyruk: İngiliz

Bundan önceki oyun tecrübesi: Bütün blizzard oyunları ,WOW TBC Gladiator, Hearthstone Legend(+10)

Favori Kahraman: Uther

Rol: Support


 

İsim: Nezih Yılmaz

Yaş: 21

Uyruk: Türk

Bundan önceki oyun tecrübesi: World of Warcraft TBC Top Raiding Guild (Vashjir First) League of Legends Diamond 3

Favori Kahraman: Rehgar