NBC Sports, eSpor karşılaşmalarını ve özellikle Rocket League mücadelelerini yayınlamak için, milyon dolarlık bir yatırım yapıyor.

NBC‘nin bu yatırımı ile genç yaştaki erkek izleyicileri hedef alıyor. Genç izleyiciler paralı kanallara olan abonelikler yerine Twitch gibi online platformlarda yayınlanan mücadeleci oyunlara yönelmiş durumda. NBC Sports Ventures‘ın başkan yardımcısı Rob Simmelkjaer, yükselen spor alanlarını incelediklerini ve “eSporun görmezden gelinemeyecek bir sektör olduğunu” söylüyor. En büyük amaç ise, eski neslin aksine, daha az televizyon izleyen yeni nesil genç kitleye ulaşabilmek.

NBC Sports programında yalnızca profesyonel oyuncuların oynadığı turnuvalar olmayacak. Avrupa ve Amerika’da daha geniş kitlelere ulaşmak için, FACEIT platformunu kullanacak ve bu turnuvalar için 100.000 Dolar değerinde bir ödül düşünülüyor. Turnuvanın elemeleri Temmuz ayında başlayacak. Ağustos ayında televizyonda haftanın maçları üzerine bir program, bölgesel kanallarda yayınlanacak. Final maçı ise uluslararası ağda ve birkaç farklı ülkede canlı olarak verilecek.

Bu ay gerçekleşen The Rocket League Championship Series finali, Twitch platformu üzerinde, toplamda 2.8 milyon saatlik bir izlenme süresi elde etti. Aynı hafta gerçekleşen League of Legends NA LCS‘in elde ettiği izlenme süresi ise 1.8 milyon saat civarında.

Woxic’in Vize Sorunu