Yayın şirketi Azubu ve Hitbox‘un yeni marka ismi Smashcast, sözleşmeli olduğu iş ortaklarına ödeme yapmaması yüzünden bir kez daha suçlandı. E-Frag firması, geçtiğimiz Ekim ayında yapılan Counter-Strike turnuvasında ödül kazanan kişilerin ödeme almamasına sebep olarak öncenin Azubu’su, şimdinin Smashcast’i olan firmayı gösterdi.

Her şey Rogue oyuncusu Casper Møller‘in kayıp ödül parası ile ilgili tweet atmasıyla başladı.

@caspercadiaN: “TWC’ye katılalı 8 ay 15 gün oldu ve hala ödül paramız yok #sebebiumrumdadeğil #ödülparanızıherzamanödeyin”

Danimarkalı eSpor haber sitesi dust.dk’nın olayı takip etmesiyle, ödemenin olmadığını doğrulayan diğer kişilere ulaşıldı. Ödül parasının dağıtımında gecikme olduğu beklense de, bunun nedeni genelde yasal ve lojistik sebeplerden olurdu. Ancak 8.5 ay, bütün sorunlar çıkmış bile olsa, çok uzun bir süre. Saatler geçmeden E-Frag’ın konuya yanıtı geldi.

“Şu anda Azubu tarafından etkinliğin bitiminde ödenmesi üzerine anlaşılmış ödül parasını temin etmeye çalışıyoruz. Bizden, vermeleri gereken paranın oldukça az bir kısmını verip takımlara ödül parasını aldığımızı söylememizi istediler. Bunun üzerine Azubu’ya karşı tahkim başlatıp borç paranın ödenmesini sağlamaya çalışıyoruz.”

Belki de en şaşırtıcı detay ise E-Frag’in Azubu’nun Hitbox’u alma konusundaki ifadelerine karşı olan iddiasıydı: “Azubu bize paralarının olmadığını söylüyordu, yakın zamanda Hitbox’u milyon dolarlara almalarına rağmen. Azubu, avukatlarımız onlarla konuştuğunda Hitbox’u aldığını reddetti.”

Azubu ve Hitbox’ın bir araya geldiği bir gerçek, bu da Smashcast tarafından açıkça pazarlandı. LA Times’a göre, anlaşma “onlarca milyon dolar” değerinde olup Azubu yöneticileri tarafından özel bir çaba ile gerçekleşti. LA Times’ın raporu Azubu’nun 2016’da neredeyse battığını ve yeniden markalaşmanın şirketin birincil yatırımcıları Sapinda Holding BV‘yi sakinleştirmek için son çare olduğunu belirtti.

Smashcast iddialara henüz yanıt vermiş değil. Ancak talihsiz gerçek şu ki, bu şirketin geçtiğimiz aylarda paraları elde tutmakla suçlanmasından daha farklı bir olay. Geçtiğimiz Kasım, PVP Live tarafından ortaya atılan iddia, Azubu’nun takımlara ve yayıncılara 2016’nın çoğu için ödeme yapmadığı yönündeydi. Sonrasında bütün Çin’li League of Legends takımının aniden yayından kopması ile, spekülasyonlar devam etti. Şubat’ta ise Koreli League of Legens takımı SKT, Azubu’yu bir kenara atarak Amazon’un Twitch’i ile sözleşme imzaladı.

Overwatch World Cup’ta Kadrolar Açıklandı!