PGL Major Krakow turnuvasında Cache haritasında fnatic’I 16-11 yenerek ikinci günü kapatan Virtus.pro’nun tecrübeli oyuncusu Filip “NEO” Kubski, kötü skorlar sonrası takımdaki güven durumu, değişen liderlik ve Polonya’daki maçlar hakkında HLTV’ye röportaj verdi.

Vega Squadron’u Nuke haritasında 16-2 ve fnatic’i Cache haritasında 16-11 yenen Virtus.pro , 2-0’lık skorları ile arkalarına yaslandılar ve Major’da ki seçmelere girmeye hak kazanmaları için sadece bir galibiyet daha almaları gerekiyor.

İsveç ekibi ile maçlarının ardından , Filip Neo Kubski ile takımdaki güven problemi , Köln’den sonra değişenler ve Virtus.pro’nun maçları hakkında konuştuk.

  • Geçtiğimiz yıllardaki sonuçlarınız ve bu sezonki kötü gidişatı göz önüne alırsak, zihniyetiniz ne kadar değişti ve Major’a gideceğinize olan inancınız ne yöndeydi?

Alınan kötü sonuçlardan sonra takımın güveni sarsılmış vaziyetteydi ama TaZ’ın dediği gibi bizim tarafımızda fazlasıyla zihinsel oyun vardı. Şu an görüldüğü üzere, buraya Köln’deki turnuvadan çok daha güçlü bir vaziyette geldik ve bu turnuva bizim asıl hedefimizdi, o yüzden bu turnuvaya daha fazla konsantre olup daha çok hazırlandık. Bu sebepten ötürü gayet iyi gidiyoruz.

  • Köln’den bu yana neler değişti? Gördüğümüz kadarıyla oyun içindeki eksiklerinizi kapatmaya fazla yönelmemişsiniz.

Köln’deki kaybımızın ardından bir futbol maçı için beş gün boyunca orada kaldık ve o süreç şuan ki takımımızla geçirdiğimiz en ciddi hazırlık süreciydi. Herkes motive olmuştu ve tam performans sergileyeceklerini göstermişlerdi. Yaptığımız kampın faydalarını görmeye başladık, Snax takım kaptanı oldu ve her geçen maç daha tecrübe edindiğini görüyoruz. Köln’de yaşadıklarımız hepimize ders oldu.

  • Takım kaptanını değiştirme fikri kimden çıktı? Kaptanlığı bırakmak isteyen sen miydin?

Bu karar bir noktada benim kararım oldu , kaptanlıktan inmeye karar verdim. Uzun süredir liderlik ediyordum ve bir sure sonra bunun beni yorduğunu ve üzerimde bir baskı kurduğunu hissettim. Tam o noktada mola vermek istedim ve o sırada Snax öne çıkarak kaptan olmak istediğini belirtti ve harika bir iş çıkartıyor. Snax gerçekten de harika bir oyuncu, gerektiği zaman keskin nişancı, gerektiği zaman yıldız oyuncu ve oyun lideri olabiliyor.

  • İlk maçınızı Vega Squadron ile oynamanız ısınmanıza yardımcı olup , güven tazelemenize yetti mi?

Bir açıdan baktığımızda doğru ama diğer taraftan bakmak gerekirse, biz onları çok çalıştık ve geçmişte gerçekten çok iyi CS oynadıklarını biliyorduk. Onlar kötü bir takım değil, sadece tecrübesizler ve Major’da ki çalkantılı performanslarından bunu görebilirsiniz. Belki beklentileri çok yüksekti, belki de çok fazla istediler. Tam olarak onlara ne olduğunu bilmiyorum ama onlar iyi bir takım ve istediklerinde çok güzel oynayabiliyorlar, bizim için kolay bir maç olduğunu söyleyemem. Sadece her zaman yapmaya çalıştığımız gibi tam performansımızı sergilemeye çalıştık.

  • Harita seçiminde Nuke haritasını seçmeleri size şaşırttı mı?

Tabii ki de şaşırttı, onlar için Nuke seçmek bir hataydı. Diğer haritaların hepsinde kazanma şansları daha fazlaydı. Yani doğrusunu söylemek gerekirse yaptıkları hataydı ve derslerini aldıklarını düşünüyorum.

  • Cache haritasındaki fnatic maçını ele alalım. CT tarafında 12-3 skorluk harika bir başlangıç sergilediniz ama ikinci yarıda problemler yaşadığınızı gördük. Terörist tarafındaki sıkıntılarınızı anlatabilir misiniz?

Dennis tek başına B’yi tutmayı başarıp, inanılmaz Headshot’lar sergiledi ve bu yüzden Pistol Round’unu kaybettik. O turdan sonra iyi turlarımız olduğunu düşünüyorum, yine de onları kapatamadık. İyi açılışlarımız vardı, bölgeleri aldık ama savunamadık. Harita üzerindeki en büyük hatamız buydu. Bir noktada A bölgesini alabildik ama savunamadık, sonra B bölgesini aldık ve çok agresif bir oyun sergiledik. CT Base’ini rush’ladım ve olabildiğince çok bölge almaya çalıştım. Bunlar yaptığımız hatalardı. Yine de sonunda galibiyeti almayı başardık ve hatalarımızı düzeltip, aldığımız A bölgesini savunmayı başarabildik.

  • Bir sonraki maçınız bir diğer 2-0 olan Gambit ile olacak. Bu maçı değerlendirebilir misin? Nelere sahip olduklarını biliyor musun?

Dürüst olmak gerekirse, ne olacağına dair hiçbir fikrim yok. Pratik yaptığımız zamanlarda, resmi maçlarda gösterdikleri performanstan çok farklı performans sergiliyorlardı. İyi takımlar kendi aralarında Gambit ile dalga geçiyorlar. Profesyonel ekipler için olan uygulama kanalından atılmak üzereler çünkü antrenman maçlarını hiç önemsemiyorlar, antrenman sırasında birbirlerine karşı mı savaşıyorlar, yoksa hiç umursamıyorlar mı inanın bilmiyorum. Pratik zamanındaki davranışlarından çok farklı oyunlar sergiliyorlar, o yüzden maçta neler olacağını kimsenin kestirebileceğini sanmıyorum.

PGL Major Kraków 2017: İkinci Gün