Fortnite’daki en büyük isimlerden ve Twitch’in en popüler yıldızlarından olan Tyler “Ninja” Blevins, bu platformu salt Mixer’da yayın yapmak maksadıyla bıraktığını duyurdu. Bu haber ise yıldız yayıncının bu hamleyi “sonraki bölüm” olarak nitelendiren tweet’inde görüldü. Mixer, Microsoft tarafından piyasaya 2016’da Beam ismiyle sürülen ve 2017’de yeniden isimlendirilen yeni bir yayın servisi. Ninja’nın bu anlaşması ise Twitch ve YouTube gibi rakiplerine karşı platforma çok büyük getiri sağlamasına kesin gözüyle bakılan bir hamle.

Tweet’in ardından yayınladığı kısa bir videoda ise Ninja şöyle devam etti: “Bunu bir süredir sabırsızlıkla bekliyordum ve herkese duyurmaktan son derece heyecan duyuyorum. Artık tam zamanlı olarak Mixer’da yayınlarıma devam edeceğim ve adeta kelimeler kifayetsiz kalıyor. Akla gelebilecek en olumlu şekliyle ‘çıldırıyorum’. Yayıncılık köklerine geri döneceğimi hissediyorum.” Yayınlarının tamamıyla aynı şekilde devam edeceğini söyleyen Ninja, Fortnite’tan henüz ayrılmayacağını belli etti.

Uzunca bir süre Ninja adeta Twitch’in en büyük yıldızıydı ve platformun en popüler isimleri arasında yer aldı. The Verge’e verdiği bir demeçte Twitch şöyle diyor: “Ninja’yı Twitch’te yıllarca seyretmekten büyük keyif aldık ve hem kendisi, hem ailesi, hem de oyunculuk camiası adına elde ettiği başarılardan ötürü daima gurur duyduk. Kendisine bundan sonraki yolunda bol şans diliyoruz.

Haberler, New York City’de Ninja’nın adeta her yerinde bulunduğu Fortnite World Cup Finals turnuvasındaki açılış töreninden sonra geldi, kendisi iki farklı turnuvada rekabet etti ve etkinliğin ciddi bir kısmında analist olarak görev yaptı. Ninja ayrıca ana akım medyada da yayıncılar arasında nadir bulunan bir ilginin odağında. ESPN dergisinin kapağına çıkan ve The Ellen DeGeneres Show’a katılan Ninja, bu hafta Chicago’da Lollapalooza’da karşımızda olacak.