Aleksi “allu” Jalli’nin 2016 yılında Ninjas in Pyjamas ile devam etmeyeceğini açıklaması ile beraber, yerini kimin dolduracağı büyük bir merak ile bekleniyordu. NiP’nin resmi web sitesi olan nip.gl‘den dün yapılan açıklamayla birlikte bu merak son buldu ve takımın 5. oyuncusunun Winterfox takımının oyuncusu olan Jacob “pyth” Mourujärvi olacağı açıklandı.

Bugün ise Jacob “pyth” Mourujärvi ile yapılan bir söyleşi nip.gl adresinde yer buldu. Biz de bu yazıyı sizler için çevirdik:

S:  Geçtiğimiz yıl içinde Avrupa’dan, Amerika’ya gidip kendine yeni deneyimler katma kararı aldın. Bu kararının faydalı olduğunu düşünüyor musun?

C:  Evet. Hem kişilik olarak çok büyüdüğümü düşünüyorum, hem de CS:GO’nun Amerika kısmına dair daha çok şey öğrenmenin oyunuma çok şey kattığını düşünüyorum. Ayrıca mükemmel insanlarla da tanıştım ve onların arkadaşım olması beni çok mutlu ediyor. (Devilwalk, Buyaka, Andrew vb…)

S: CS:GO’ya yeni olanlar veya Amerika kısmını çok yakından takip etmeyenlerin sana denk gelmesi çok düşük bir ihtimal. Dolayısı ile seni tanımayanlar için, takımdaki rolünü nasıl açıklarsın ve takıma neler katacağını düşünüyorsun?

C: Kendimi Rifler olarak görüyorum ve tam bir takım oyuncusuyum. Oyun içinde yaptığım her şey takımım içindir, ancak parlamak için bazen biraz bencil olmanız gerekebilir. Ayrıca takımı hem ofansif hem de defansif olarak daha ileriye taşıyacağıma inanıyorum, çünkü yetenekli bir oyuncu olduğuma inanıyorum.

S: İlk defa bu seviyedeki bir takımda oynayacaksın. Böyle bir takıma gelen “yeni oyuncu” olman hakkında ne düşünüyorsun?

C:  Bu gerçekten müthiş hissettiriyor. Daha önce hiç bir takımda oynayacağım için bu kadar heyecanlanmamıştım. Buraya iyi olduğuma inandığım işimi yapmaya geldim, yani CS:GO oynamaya ve CS:GO sahnesinde bulunan en iyi oyuncularla el ele vererek şampiyonluklar kazanmaya.

S: Takımlarda çok kısa süreler bulunup, ayrıldığın için seni eleştiren bir kesim var. Bu senin akıl yapını etkiliyor mu?

C: Açıkçası bunları çok umursamıyorum. İnsanlar beni istedikleri gibi eleştirebilirler ama bunlara kulak asmıyorum. Bütün bu bana duyulan nefret, beni daha motive ediyor ve içimde onlara yanıldıklarını kanıtlama isteği uyandırıyor. Ayrıca “takımlarda en kısa süre kalan oyuncu” gibi bir unvanı bana yakıştırmış olmalarının içeriğini de biraz size açıklayım, bunun olmasının genel sebebi bulunduğum takımlardaki diğer oyuncular oluyor. İyi bir takım olmak için biraz zaman harcamalısınız ancak bazı oyuncular bunu anlamamakta ısrar ediyor. Umarım artık şunun farkına varmışlardır ki, iyi bir takım olmak için uzun süre birlikte oynamalı ve sıkı çalışmalısınız.

S: Bu soruyu bize çok soran oldu dolayısı ile biz de sana aktarma kararı aldık. Kullandığın oyun içi ayarlarını bizlerle paylaşır mısın?

C:

Çöznürlük: 1024×768 (Black Bars)

Crosshair: Style 4, Size 3, Gap -2, Color 4, Thickness 1

Sensitivity: 400 DPI, 2.6 SENS, 1000 HZ

Jacob “pyth” Mourujärvi’nin takıma katılmasından sonra NiP’nin kadrosu şu şekilde olacak:

  • Jacob “pyth” Mourujärvi
  • Christopher “GeT_RiGhT” Alesund
  • Adam “friberg” Friberg
  • Richard “Xizt” Landström
  • Patrik “f0rest” Lindberg
Söyleşinin kaynağı :  http://nip.gl/articles/gaming/unknown/594/mourujarvis-first-interview-as-a-ninja