Otomobil firması Nissan, FaZe Clan ve OpTic Gaming ile sponsorluk anlaşması imzalayarak 2019’da espor organizasyonu ile partner olan son araba firması oldu.

FaZe Clan ve OpTic Gaming oyuncuları Nissan logolu formaları taşıyacak ve takımlar, içerik oluşturmak amacıyla Nissan araçlarına erişim sağlayabilecek. İçerik kampanyasında Nissan’ın Armada, Altima, Kicks ve Leaf araçları yer alacak.

Nissan Kuzey Amerika medya müdürü Roberts Cross, “Z kuşağına ve milenyum çağı insanlarına ulaşmaya çalışan her şirket için yayıncılık ve espor muzzam bir fırsattır.” dedi. “Bu ortaklığın, kendimizi tanıtmak ve milyonlarca hayran ile en sevdikleri oyuncular arasında bir bağ kurmak adına yeni bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz.”.

Sponsorluk anlaşmalarını birlikte duyursalar da, OpTic Gaming ve FaZe Clan, birbirinden bağımsız, özellikle de Call of Duty arenasında iki sıkı rakip. FaZe Clan, Fortnite ve Conter-Strike: Global Offensive takımları ile bilinirken; Infinite Esports & Entertainment’ten OpTic Gaming, Call of Duty’de çoğu zaman tehdit oluşturan bir güç ve Overwatch Ligi’nin Houston Outlaws takımının arkasındaki organizasyon.

Bu ayın başlarında; Amerikan Honda, Ocak ayında Team Liquid ile yeniden ortaklık kurarken BMW’nin Güney Kaliforniya bayiliği, Cloud9 ile sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Fakat bu, Nissan’ın espora ilk atılımı değil; şirket online video kampanyası için 2013’te Team Curse’nin League of Legends takımıyla ortaklık kurmuştu.