League of Legends ve Counter-Strike: Global Offensive alanında faaliyet gösteren NRG e-Sports organizasyonu, Andrew Pruett‘in yeni CEO‘su olduğunu duyurdu. Daha önce Apple şirketinin Mobil Tanıtım bölümünde, Basın İlişkileri ve İş Gelişimi patronu olarak görev yapmış olan Pruett, bundan böyle NRG e-Sports organizasyonunun yönetimini ele alacak.

Pruett, Apple’da çalışmadan önce ise, Quattro Wireless (NRG e-Sports organizasyonunun ortak kurucularından Andy Miller‘ın sahibi olduğu bir şirket), Disney Interactive Media Group, Artists Management Group ve Sonic Driven-In gibi firmalarda görev almıştı. Bu firmalarda pazarlama, satışlar ve iş gelişimi gibi görevleri yerine getirdi.

ESPN‘e verdiği demeçte, alnındaki en iyiler ile birlikte çalışabilme fırsatı bulduğu için onur duyduğunu söyleyen Pruett “Yeni nesil spor hayranlarına hitap eden bir alanda öncü konumda bulunmak oldukça heyecan verici. Yapılacak birçok şey var ve ben NRG’nin başarılı bir yapıya bürünebilmesi için köklü çalışmalar yapmaya hazırım.” dedi.

Andrew Pruett

Organizasyonun eski CEO’su olan Gerard Kelly, Pruett’in gelmesi ile birlikte, Genel Yönetici olarak görevine devam edecek. Daha önce Team Imagine ile çalışmış olan Kelly, aynı zamanda NRG eSports’un kurucu ortaklarından birisi.

NRG’nin asıl yıldız gücü kurucularından ve yatırımcılarından geliyor.

Organizasyonun asıl kurucuları ve ortakları Andy Miller ve Mark Mastrov. Daha önce Apple iAd Şefi olarak görev alan Andy Miller ve 24 Hour Fitness’ın kurucusu olan Mark Mastrov ikilisi, aynı zamanda NBA takımı Sacramento Kingsten de hisse sahibi.

Buna ek olarak, ünlü spor yıldızları da yakın zamanda takımlara yatırım yapmış durumda. Bu yıldızlar ise Shaquille O’Neil, Alex Rodriguez ve Jimmy Rollins.

ESPN’e açıklama yapan Andy Miller, yeni CEO’larının etkileyici bir geçmişi olduğunu, dünyaca tanınan Apple ve Disney gibi firmalarda çalıştığını belirterek “Onunla birlikte NRG markasını daha da geliştireceğiz. Yaratıcılığını kullanıp, partnerlerimizle birlikte çalışarak, espor alanındaki büyük potansiyeli ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.” dedi.

NRG eSports şu anda iki oyunda takımlara sahip. Bunlardan birisdi League of Legends oyununda mücadele ederken, diğeri ise Counter Strike: Global Offensive içerisinde faaliyet gösteriyor. League of Legends takımı Kuzey Amerika League Şampiyonası Serileri’nde Team SoloMid‘in ardından beşinci olarak yer almakta. Counter Strike ekibi ise, ESL Pro League Kuzey Amerika ayağında beşinci sırada bulunuyor.

Espor alanında ünlü isimlerin boy gösterdiği tek grup NRG değil. Örnek vermek gerekirse, eski NBA yıldızı Rick Fox, Echo Fox isminde bir takım kurarak LCS’te mücadele etmiş, daha sonra ise takımın CS:GO ayağını da oluşturmuştur. Alternatif rock grubu Linkin Park da Immortals takımına yatırım yapmıştı.