Geçtiğimiz Dünya Şampiyonası’nda oynadıkları oyunlarla çoğu eSpor takipçisinin gönlünü fethetmeyi başaran Origen, bu sezon kelimenin tam anlamıyla çöküş yaşadı.

2015 Dünya Kupası’nda yarı finalde SKT’ye karşı elenen ve turnuva boyunca oynadıkları akıl oyunlarıyla gelecek adına ümit vaad eden Origen, hayranlarına hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Fnatic karşısında dün çıktıkları karşılaşma onlar için kader anıydı. Avrupa LCS 2016 yaz dönemi playofflarında mücadele edebilmesi için ihtiyaç duyduğu galibiyeti Fnatic karşısında almak zorundaydı. Ancak bu gerçekleşmedi ve maç berabere bitti. Şimdiye kadar topladıkları 14 puanla beraber geriye kalan 2 maçı kazansalar da 7. sıradan fazlasına yükselemeyecekler. Bu da Origen’in playofflara kalamayacağı anlamına geliyor.

Şimdi ise maça gelelim. Origen ilk karşılaşmayı 21-8 skor ve 10k altın farkıyla oyunu domine ederek kazanmayı bildi. Ancak ikinci maçta ise Fnatic 15-8 skor ve 8k altın farkıyla Origen’i devirdi.

Bahar dönemi playoff mücadelesini 2. olarak bitiren Origen, yaz döneminde ise 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile büyük bir düşüş yaşadı.

Takımın kurucusu Enrique “xPeke” Coeño, beklenmedik bir şekilde Fnatic karşısında takımın saldırı gücü taşıyıcısı rolünde görev alarak karşılaşmaya başladı. Bu beklenmedik bir durumdu çünkü 7. ve 8. haftalar için takımın saldırı gücü taşıyıcısı rolüne Augustas “Toaster” Ruplys  getirilmişti. Ayrıca Konstantinos “FORG1VEN” Tzortziou, Origen’in saldırı gücü taşıyıcısı rolünde görev alıp profesyonel oyunculuğa ara verene kadar xPeke takımının orta koridor rolünde oynamıştı.