The Overwatch League (OWL), Anheuer Busch InBev ile 2019’un geri kalanı için sponsorluk anlaşması imzalandığını duyurdu. Bu da Çin dışındaki her yerde espor ligleri için Bud Light’ı resmi sponsor yapmış oldu.

Anlaşmaya göre Bud Light, dört önemli etkinliğe ismini verecek ve Cumartesi günü “Bud Light Homestand Weekend – Dallas” ile başlayacak olan ABC ile ESPN2 kanallarındaki yayınlara sponsor olacak.  Dallas Fuel tarafından Allen Event Centre’da düzenlenen iki günlük etkinlik, OWL’nin Los Angeles’da Blizzard Arena dışındaki ilk etkinliği olacak.

Ayrıca Temmuz ayında Atlanta’da benzer bir etkinlikte bulunacak ve diğer iki önemli OWL etkinliğinde yer alacak: Ağustos’taki LA Rivalry Weekend ile daha tarihi ve yeri belli olmayan 2019 Büyük Finali.

Bud Light, 6 Temmuz’da ABC ve 7 Temmuz’da ESPN2 yayınlarıyla birlikte Cumartesi günü ESPN2’nin 20.00-22.00 arasında sürecek olan yayına da sponsor olacak.

Nielsen Esports Fan Insights’a göre, Çin dışındaki OWL hayranlarının 75%’lik diliminin yaşları içmek için yasal. Amerika’daki hayranların 64%’ü 21 yaşında veya daha büyük.

Bu anlaşma, espora ilk defa sektör dışından dahil olanlardan biri olan Bud Light’ın dönüşü olarak kabul ediliyor. Marka, 2016’da “Bud Light All Stars”‘ı duyurmuştu. Bu program karışık yorumlar aldı ve iki yıl sonra, 2017’de, sonlandı.

Dallas Fuel’e göre; bu haftasonu Bud Light, Allen Event Center’da bir bar işletecek, Bud Light Knight karakterini getirecek ve hayranların Büyük Finallere gitmesi için bir çekiliş düzenleyecek.