Çek Birinci Ligi’nde başarılı bir performans göstermeye devam eden futbol takımı Sparta Prag, takımlarını sadece geleneksel sporlar ile sınırlı tutmak istemiyor gibi gözüküyor. Bundan böyle FIFA 19 çevrimiçi turnuvalarında Sparta Prag takımı da yer alacak.

Aslında 2018 yılında hızla büyüyen espor sektörüne adım atacaklarına dair bir duyuruda bulunmuş olan Sparta Prag, eSuba takımı ile anlaşarak, yeni mücadelelere hazırlıklı bir şekilde giriş yapıyor.

Çek Cumhuriyeti’nin dikkat çeken takımlarından birisi olan eSuba, Leauge of Legends ve Counter-Strike: Global Offensive gibi oyunlarda da adını duyurmuş, başarılı bir geçmişe sahip.

Bu yeni girişimi ile birlikte, Sparta Prag hem ulusal hem de uluslararası alanda kendisini temsil edecek bir profesyonel espor takımına sahip oluyor. Mücadelelere takımın forması ile çıkacak olan oyuncular, aynı zamanda profesyonel oyuncular olarak sözleşme de imzalayacak.

Sparta Prag espor takımının sponsorları arasında Nike, T-Mobile, Generali ve Fortuna gibi büyük isimler bulunuyor. Espor organizasyonlarının en önemli kaynaklarından birisi olan sponsorluk konusunda, Sparta Prag isminin de büyük yardımı dokunduğu şüphe götürmüyor. Sonuçta Sparta Prag, 1893 yılından beri büyük kitleler tarafından sevilen bir spor kulübü.

Eski nesil taraftarlar tarafından garip karşılanabilecek bir durum olsa da, kulüplerin espor alanına girmek istemesi şaşırtıcı bir durum değil. Yeni nesil taraftarlara da ulaşmak ve markanın daha fazla insana ulaşmasını sağlamak, espor sayesinde mümkün. Machester City‘nin FIFA 19 takımı ve Paris Saint Germain kulübünün Leauge of Legends turnuvalarına katılmaya başlaması gibi örnekler, gün geçtikçe çoğalmaya başladı.

Geleneksel spor alanları karşısında başarısız olacağı düşünülen espor, 10 yıl içerisinde milyar dolarlık bir endüstri haline gelmeyi başardı. McDonald’s gibi büyük bir ismin, geçtiğimiz yıl Almanya Futbol Birliği ile olan sponsorluk anlaşmasını iptal edip, mücadeleci oyun turnuvalarına sponsorluk almaya başladığı zamanlarda, Sparta Prag’ın espor alanına girmek için mükemmel bir zaman seçtiğini söyleyebiliriz.