Overwatch World Cup‘ın grup aşamaları devam ediyor ve şimdiden 4 ülke BlizzCon‘da gerçekleştirilecek mücadele için yerini aldı. Çin, Fransa, İsveç ve Avustralya‘nın ardından Grup E ve Grup F mücadelelerinin gerçekleştirileceği maçlar 4-6 Ağustos tarihinde, esporun kalbi olan Polonya, Katowice’da gerçekleştirilecek.

Katowice’da gerçekleştirilecek 3 günlük etkinlikte oynanacak maçlar ve karşılaşacak takımlar ise şu şekilde belirlenmiş:

Grup E içerisindeki takımların ilki, geçtiğimiz yıl Overwatch World Cup Şampiyonu ünvanını kazanmış olan Güney Kore Takımı. Kore’nin oyuncularının yetenekleri konusunda ekstra bir yorum yapmaya gerek yok. Kore adına mücadele edecek en iyi 6 oyuncuyu seçip seçmediklerini zaman gösterecek.

Grup E’de mücadele eden bir diğer takım ise Hollanda Takımı. Genellikle birinciliğe oynayan bir takım olarak biliniyor. Takımın en dikkat çeken üyesi ise, Thomas “Morte” Kerbusch. Morte takımı EUnited ile birlikte, yakın zamanda gerçekleştirilen Overwatch Contenders Season Zero‘yu kazanmayı başardı. Takımın geri kalan oyuncuları da yetenek konusunda ondan aşağı kalmıyor. Bütün takım oyuncuları oldukça güçlü ve sahnede oldukça çekişmeli mücadeleler bekleniyor.

Ev sahibi Polonya Takımı, Grup E’nin bir diğer ismi olarak karşımıza çıkıyor. Takım oyuncularından Matwoj, Overwatch Contenders’da mücadele eden Straight Outta Comp Queue takımının bir üyesi. Ev sahibi avantajını da kullanıp bu zorlu gruptan çıkabilecekler mi göreceğiz.

Grup E’nin son ismi ise Avusturya Takımı. Takımın en çok dikkat çeken ismi, Ninjas with Attitude takımından Patrick “Wot7” Marwal oluyor. Tıpkı Polonya gibi, Avusturya’da Güney Kore ve Hollanda gibi favoriler karşısında zorlu mücadeleler verecek.

Katowice‘da Grup E’nin yanı sıra, Grup F mücadelelerini de izleyeceğiz. Grup F dahilindeki takımlar ise Rusya, Singapur, Kanada ve Türkiye olacak.

Kanada Takımı, mücadeleci sahnede tanınan oyunculardan oluşan bir yıldızlar karması. Oyuncularıs Cloud 9, Immortals, FaZe Clan, Rengades ve Arc 6 takımlarından gelen Kanada, rakiplerine oldukça zorlu mücadeleler sunacak gibi duruyor.

Grubun bir diğer favorisi ise, 2016 yılında Overwatch Dünya Kupası finalisti olmayı başaran Rusya Takımı. 2016 yılında yalnızca Güney Kore Takımı’nın yenebildiği Rusya, bu yıl daha iddialı bir şekilde geliyor. Genji ile iyi oynadığını düşünen oyuncular, George “ShaDowBurn” Guscha‘yı dikkatle izleyin. Rakipleri için oldukça korkutucu olsa da, izlemesi keyifli bir oyun sunuyor.

Güneydoğu Asya’dan Katowice’a gelen Singapur Takımı, geçtiğimiz yıl Overwatch Kupası dahilinde ilk 16’ya çıkmayı başarmıştı. ChaosTheory, Orion ve Elvellon takımlarından ikişer oyuncu ile katılan Singapur, 2017 yılında gözünü daha yükseğe dikmiş durumda.

Grup F dahilinde mücadele eden son isim ise Türkiye Takımı. Turnuvaya 26. sıradan katlmayı başaran Türkiye’nin en büyük avantajı, rakiplerinin kendileri hakkında çok fazla şey bilmemesi. Türkiye Takımı oyuncuları arasında, Overwatch Türkiye Şampiyonası‘nın galibi Hallediciler ve finalde mücadele ettikleri Royal Bandits takımından da ikişer oyuncu bulunuyor. Türkiye Takımı kadrosu ise şu şekilde:

OYUNCUROL
h3xOffense
NyctoSupport
EdwinTank
arcadeOffense
JohnSinanFlex
YagaSupport

 

Sekiz ulusun mücadele edeceği karşılaşmalardan, yalnızca iki takım zafere giden yolda ilerleyebilecek. 4-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek maçlarda Türkiye Takımı’na başarılar diliyoruz.

WorldGaming Canadian Championship Series’te Detaylar Belli Oldu