Minecraft’ın yapımcısı Hypixel, son zamanlarda aldığı yüklü yatırım paralarıyla oyun dünyasının gündemine oturdu. Söylenenlere göre en büyük yatırımı yapan firma da League of Legends’ın yapımcı firması Riot Games.

Yapılan yatırımlarla Hypixel Studios adında yeni bir oyun yapım şirketi kuruldu ve oyun şirketi yeni oyunu Hytale‘i geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir trailerla tanıttı. Oyun firması, bu yatırımlar sayesinde, çıkaracakları yeni oyunlar için “erken çıkarın” baskısını önlemeyi ve bu şekilde daha esnek çalışarak daha kaliteli yapımlar sunmayı amaçladığını söyledi.

Hypixel’in yatırımcıları arasında Lionsgate’ten Peter Levin, eski progamer ve Plays.tv CEO’su Dennis “Thresh” Fong ve eski Blizzard İçerik Müdürü Rob Pardo var. Hypixel, hangi yatırımcıdan ne kadar para aldığını açıklamadı.

Yeni kurulan oyun stüdyosunun ilk oyunu; rekabetçi oyun sistemini, oyun yayıncılığını ve sosyal medya elementini kullanarak Minecraft’la elde edilen kültürel ve ticari başarının aynısını elde etmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan trailerla, yeni oyunun 2009’da  yayınlanan sandbox tipi video oyunuyla aynı estetik hissi verdiği de görülüyor. Hypixel serverı Minecraft’ı devam ettirirken, Hypixel Studios da PC ve Mac’e çıkacak yeni oyun üstünde çalışmaya devam edecek.