Yılın bitmesine çok az bir süre kala başka bir büyük spor kulübü olan Panathinaikos FC, eSpor’a katılmaya hazırlanıyor.

Panathinaikos Athletic Club dün özel eSpor bölümünü kurdu. Athena temelli atletik kulübün farklı spor alanlarındaki takımları ve oyuncularıyla övünen takım, Yunanistan’ın en eski ve en başarılı kulüplerinden.

Kulüp hangi oyunda gireceğini ve oyuncuları tam olarak belirtmemiş bulunuyor. Kulübün yaptığı açıklamada League of Legends, Counter-Strike, Dota 2, Starcraft, FIFA ve NBA2K’den bahsediliyor.

Kulübün açıklaması ünlü Yunan oyuncu Konstantinos “FORG1VEN” Tzortziou’nun dikkatinden kaçmamış. H2K Gaming’in ADC oyuncusu olan FORGIVEN konu üstüne takımlara bol şans dileyen bir tweet attı. Şu an görüldüğü üzere FORGIVEN’ın takımla bağlantısı olmadığı ortada ancak ilerde farklı bir durumla karşılaşabiliriz.

 

Panathinaikos F.C. Yunan futbolunda Süper ligden düşmedi. Kulüp aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Liginde 2 kere çeyrek finale kalarak uluslararası bir başarı yakalayan tek Yunan takımı. Takım kendi liginde ise Olympiacos F.C.’den sonra ikinci ünlü kulüp olarak anılıyor.

Eğer Panathinaikos diğer Avrupalı kulüpler gibi bir yol izlerse FIFA’da ve diğer oyunlarda birden fazla oyuncu açıklayacağını bekliyoruz. Hatta büyük eSpor oyunlarında top tier takım görebiliriz.

Panathinaikos FC