Ubisoft’un parlayan espor yıldızı Rainbow Six Siege‘in “belirli” bir oyuncu kitlesi son zamanlarda oldukça büyük sıkıntılar yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta oyunda hile kullanan kişilere karşı sıkı bir “anti-toksik” savaş başlatan Ubisoft, çok sayıda oyuncuyu koşulsuz şartsız banladı.

Rainbow Six ekibi blogunda “Toksik oyuncu yönetimi, önümüzdeki birkaç yıl boyunca odaklanacağımız en önemli konulardan biri olacak ve bu konuyla ilgilenmek için pek çok yöntemimiz mevcut. Nihai amacımız negatif oyuncu davranışlarının izini sürmek, bu davranışları yönetmek ve sonunda oyuncuların bu davranışlarını düzeltmeye yönelik çalışmalar yapmak.” duyurusunu yaptı.

Ubisoft, her ne kadar oyuncuları önce inceleyip sonra tek tek banlayarak bu süreci başlatsa da artık bu işi otomatik sisteme bıraktı ve içeriği ne olursa olsun her türlü hile-yardımcı eklenti kullanan oyuncuyu banlamaya başladı. Tabii bazı oyuncular, hoşlanmadıkları başka oyuncuları da kandırarak bu sürece alet etse de Ubisoft şu an için büyük resme odaklanmayı tercih ediyor. Yani kurunun yanında bir miktar yaş da yanıyor. Aynı zamanda oyun chatinden argo ve küfürlü konuşma yapan oyunculara da ceza puanı sistemi getirmeyi planlıyor.

Bu anti-toksik harekatla, espor sektörüne girdikten sonra yavaş bir şekilde yükselişe geçen Rainbow Six Siege’i özellikle CS:GO, PUBG gibi hile kullanımının “nadir” olmadığı espor oyunlarından bir adım öteye taşımaya çalışan Ubisoft, şimdilik elde ettiği sonuçtan oldukça memnun. Ayrıca bu sistemin daha da gelişeceğini, oyuncuların daha adil bir şekilde banlacağını da açıkladı.