Dünyanın öncü oyuncu markalarından Razer ve dünyadaki dijital ödemelerin lideri olan Visa türünün ilk örneği olan bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma Visa’nın küresel alandaki hacim ve erişim kapasitesini Razer Pay e-wallet kullanıcılarına sunarak oyun sektöründe ödemeleri dönüştürecek.

Ortaklığa göre Razer’ın finansal teknoloji kolu Razer Fintech, Visa’nın fintech hızlı takip programına katılacak. Hızlı takip programı fintech’lerin Visa’nın küresel ödeme ağına erişimini kolaylaştırmak için tasarlandı. Razer Fintech ve Visa, Razer Pay e-wallet’a yerleştirilmiş sanal bir Visa ön ödemeli çözümü geliştirecek. Böylelikle 60 milyona yakın Razer kullanıcısı Visa’nın kabul edildiği dünya çevresinde yer alan 54 milyon dükkanda ödeme yapabilecek.

Asya Pasifik’in Bölgesel Müdürü Chris Clark şunları söyledi: “Dijital ödemelere erişimin önemini ve değerini anlayan böylesine ileriye dönük ve inovatif bir şirket ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu duyuru Visa’nın hızlı büyüyen teknoloji kurdu Güneydoğu Asya bölgesine olan bağlılığını tekrardan doğruluyor. Visa ve Razer Fintech olarak ödemeleri dönüştürme fırsatını sadece oyuncu topluluğu için değil Güneydoğu Asya’nın yetersiz hizmet alan ve banka hesabı olmayan kitlesi de kullanacağız”.

Razer’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Min-Liang: “Dijital ödemeleri Güneydoğu Asya’dan başlayarak gelişen pazarlarda güçlendirmeye devam ettiğimiz için Razer Fintech Razer için ana büyüme girişimi önemi taşıyor. Milyonlarca kullanıcıya hizmet eden, inovatif ödeme çözümü sağlayan ve ticaretle uğraşan kişileri küresel kapsamda birbirine bağlayan bu fırsatlar bizi oldukça heyecanlandırıyor. Visa ile yaptığımız ortaklık Razer Fintech’in bölgedeki konumunu offline’dan online’a dijital ödeme ağı içerisinde en büyüğü haline getirecek”.

VISA ÖN ÖDEMELİ ÇÖZÜMÜN RAZER PAY’E ENTEGRASYONU

Razer Fintech ve Visa, bir mini uygulama aracılığıyla Razer Pay içine yerleştirilmiş, Razer markalı bir özel Visa ön ödeme çözümü sunmayı planlıyor. Böylelikle Razer Pay Güneydoğu Asya’nın öncü e-wallet platform’larından biri haline gelecek.

Visa’nın global ağından faydalanabilecek olan Razer Pay kullanıcıları, Visa geçen her yerden ödeme yapabilecek. Ön ödeme çözümü mobil yükleme, öncü sanal krediler, müzik ve yayın servisleri gibi eğlence içerikli satışları bünyesinde bulunduran Razer Pay’in var olan tekliflerini dahil edecek.

Entegre ön ödemeli kart çözümü kullanıcılara Razer Pay’de bulunan benzer elverişli yükleme ve nakit çıkışı alma metotlarını sunacak. Bunu gerçekleştirirken ileri düzey güvenlik yapısını kullanacak. Razer Pay, internet aracılığıyla araç çağırma, sinema bileti alma ve elverişli mini uygulamadaki fatura ödemesi gibi yeni tekliflerle var olan tekliflerini güçlendirmek için inovatif ortaklarıyla iş birliği içerisinde yer alıyor.

GÜNEYDOĞU ASYA’NIN YETERSİZ HİZMET ALAN VE BANKA HESABI OLMAYAN KİTLESİNE FİNANSAL KATILIM

Güneydoğu Asya’da 438 milyonun üzeirnde yetersiz hizmet alan ve banka hesabı olmayan büyük bir kitle mevcut. Razer Fintech ve Visa arasındaki ortaklığın bu yetersiz hizmet alan bölüme mikro-finansal hizmetler sunma potansiyeli var. Güneydoğu Asya 213 milyonun üzerinde genç ve milenyal nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

Razer Fintech ve Visa arasındaki işbirliği bu gençlere olanaklar sağlamayı planlıyor ve Razer’ın oyunlaştırılmış yöntemiyle interaktif ve doğrudan finansal planlama imkanları sunuyor. Bu imkanlar Güneydoğu Asya nüfusunun finansal okuryazarlık düzeyini güçlendirmeye yardımcı olacak. Razer Fintech ve Visa’nın ortaklığı bu büyük piyasanın karşılanmamış taleplerini gerçekleştirmeye yardımcı olacak ve gençlerin küresel elektronik ekonomiye katılımına ön ayak olmak için inovatif finansal araçlar sağlayacak.

Razer Fintech ve Visa küresel olarak açılmadan önce ilerleyen aylarda Güneydoğu Asya boyunca belirli ülkelerde bu çözümleri dereceli olarak kullanıma sunmayı planlıyor.