Razer’in 1 Nisan şakası ekmek kızartma makinesi; olumlu yorumlar, Facebook beğenileri ve onlarca hayranın dövmeleri sayesinde geliştirilmeye başlandı.

1 Nisan 2013 tarihinde Razer, siyah-yeşil renklerinde ve markanın logosunu basan bir ekmek kızartma makinesini hayranlara sundu. İnsanların pozitif tepkisi ve gerçekleşmesi için sordukları soruların ardından Razer’in CEO’su Min-Liang Tan, Facebook fan sayfası 1 milyon beğeniye ulaşırsa bunun gerçekleşeceği sözünü vermişti.

Sayfa bugüne kadar 44 bin beğeni aldı fakat Tan’a göre bu gayet yeterliydi. Başka markalar da 1 Nisan’ı benzer şekilde gerçek ürün ve servislerin piyasasını test etmek için kullandı.

2015 yılında GameStop tarafından satın alınan ThinkGeek, Star Wars uyku tulumlarından içine iPad koyup kontrol edebileceğimiz bir bir iCADE’e kadar birçok 1 Nisan şakası yapıyor.

KFC kısa süre önce, bir kova tavuğa benzeyen jakuzi ve Colonel Sanders ile ilgili bir buz gösterisi gibi ilginç ürünleri tanıttığı bir IndieGoGo serisi başlattı. Şirket, yeterli bütçe toplanabilirse ürünlerin gerçeğe dönüşeceğini belirtti.

Razer için ise ekmek kızartma makinesi, bir geleneğin başlangıç sinyali gibi değil. Resmi olmayan bir başka Facebook sayfası Razer’den, RGB ışıklı buzdolabı ve güvenlik sistemi gibi ürünler talep ediyor. Tan’ın bu isteklere cevabı ise “Çocuklar. Neyin peşindesiniz bilemiyorum ama bu asla olmayacak.” oldu.