Popüler MOBA oyunu League of Legends‘ın yapımcısı Riot Games şirketin bir dövüş oyunu üzerinde çalıştığını doğruladı.

Haber geçtiğimiz günlerde 2019 etkinliği başlayan Evolution Championship Series‘in (daha bilindik adıyla EVO) kurucu ortağı olan Tom Cannon‘dan geldi. Cannon, Riot Radiant Entertainment‘ı devraldığından beri Riot Games’te de görev alıyor. Etkinlik sırasında bir talk şova katılan Cannon bir dövüş oyunu üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

“2016’da Riot ile birlikte çalışmaya başladığımızda bir süre borca gireceğimizi söylemiştim” diyor Cannon. “İnsanlara herhalde dünyanın en kötü tutulan sırrını açıklamak istiyorum. Riot için bir dövüş oyunu üzerinde çalışıyoruz.”

IGN’e yapılan bir açıklamada Riot Games Connon’un yaptığı açıklamayı doğruladı.

“Bu türün oyuncular üzerindeki derin etkisini fark ettik ve daha fazla kişiye bir dövüş oyunu deneyimi yaşatmak istedik” diye açıkladı Riot. “Canlı dövüş oyunu topluluğuna yakışır bir oyun yaratmak için çok çalışıyoruz ancak daha fazla detay açıklamak için çok daha fazla yol almamız gerekiyor.”

Cannon ilk açıklamadan sonra suskunluğa büründü ve daha fazla açıklamada bulunmadı.

Ayrıca, Riot dövüş oyununun League of Legends evreninde geçip geçmediğine dair bir açıklama yapmadı.

Riot Games, Radiant Entertainment’ı 2016’ın başlarında devraldı. Radiant, 2.5D dev robot dövüş oyunu olan Rising Thunder ve şehir kurma oyunu Stonehearth isimleriyle tanınıyor. Rising Thunder’ın geliştirilmesi Riot tarafından devralındıktan sonra durdurulmuştu. Radiant 2017’de kaynak kodu oyuncularla paylaşmıştı.

EVO 2019 yeni bir dövüş oyunu duyurmak için en iyi platformlardan biri. Çoktandır devam eden turnuvada Super Smash Bros. Ultimate oyunu Melee‘nin yerini aldı. Bunun yanı sıra Street Fighter V, Soul Calibur VI, Tekken 7, DragonBall FigherZ ve daha fazlası yer alıyor. Riot yakın zamanda DOTA’nın auto chess moduna benzer League of Legends modu olan Teamfight Tactics modunu yayınlamıştı.