Starbucks, ilk Major Şampiyona Serisi, bundan sonra Madden NFL 20 Classic Presented by Starbucks Nitro Cold Brew olarak anılacak etkinliğin, ana sponsoru olacak. 

EA Sports, Ulusal Futbol Ligi(NFL) sezonundaki önemli etkinliklerle doğrudan bağlantılı olması muhtemel, Madden NFL 20 Şampiyona Serisi’nin ilk ayrıntılarını açıkladı. 

Madden NFL 20 Classic, sezonun canlı etkinlik programını, NFL Kickoff hafta sonuna bağlı olarak, Teksas’daki Esports Stadium Arlington’da 31 Ağustos-1 Eylül arasında başlatacak. Kulüp Şampiyonası etkinliği (18-21 Aralık) NFL Playoff’ları sırasında gerçekleşecek. Madden NFL 20 Challenge (30 Ocak-1 Şubat) Super Bowl hafta sonunda meydana gelecek iken, sezonun Madden Bowl etkinliği NFL Draft haftasonu olan 23 Nisan ve 25 Nisan arası gerçekleşecek. 

Pizza Hut ve Madden NFL 19 Şampiyona Serisi’nde de yer alan SNICKERS bu sezonun sponsorları olarak duyuruldu. Major etkinlikler boyunca maçlar, oyun içi Pizza Hut Stadium’da oynanacak. Bu stadyum EA Sports’un yayımda söylediği üzere, elektronik sporda ilk resmi dijital stadyum anlaşması olarak öne çıkıyor. SNICKERS ise maçlardan önemli anları sunuyor olacak. Bu firmaların her ikisi de halihazırda NFL sponsoru. 

Madden NFL Rekabetçi Oyun Yetkilisi Matt Marcou, yayımda “Geçen sezon Madden NFL Şampiyona Serisi için muazzam bir seneydi. Çünkü hem milyonların kapıştığı bir seneydi hem de rekor izleyici sayısına ulaşıldı.” şeklinde açıklama yaptı. Ve şu şekilde devam etti: “NFL ve 32 kulübü ile devam eden partnerliğimizde, NFL takvimine yakın olarak, oyuncu ve izleyici kitlesinde büyümeyi amaçlıyoruz. Futbol taraftarlığı ve NFL arasındaki lişkilerle birbirlerini beslemiş durumdalar. Ve bu bağlantının oyuncularımıza ve izleyicilerimize daha da büyük ilham kaynağı olacağı konusunda oldukça iddialıyız.” 

EA Sports ödül havuzunu Madden NFL 20 Şampiyona Serisi için toplamda 1.3 milyon dolar olarak duyurdu. Madden NFL 19 Şampiyonası 1.255 milyon dolar ödül havuzuna sahipti.