The Los Angeles Times’ın haberine göre Los Angeles Yüksek Mahkemesi’nin onayından geçtiği taktirde Riot Games, 2014’ten beri bünyesinde çalışan kadın çalışanlara miktarı kesin bilinmemekle birlikte toplamda yaklaşık 10 milyon dolarlık bir tazminat ödemesi yapacak. Ödemenin sebebi ise çalışanlar arasındaki yapıldığı iddia edilen cinsiyet ayrımcılığı ve istismar.

Geçtiğimiz kasım ayında tutulmuş bir rapora göre Riot Games’in “bro kültürü” izlediği iddia edilen çalışma ortamında kadın çalışanlara direkt ve dolaylı yollardan istismar uyguladı.

İddialara göre erkek çalışanlar iş arkadaşlarına karşı bel altı temas içeren hareketler sergilemenin yanında istismar düzeyinde cinsel şakalarda bulunuyor. Dava ile ilgili en dikkat çekici doküman ise erkek çalışanlar arasında “kadın çalışanlarla ‘ilişkiye girmenin’ nasıl olacağı” konusunda geçen zincirleme mailler. Bunun yanı sıra aynı maillerde “en ateşli” kadın çalışan sıralaması yapan bir liste yer alıyor.

Aynı zamanda bu muamelelere karşı kendini savunan kadın çalışanlara karşı misilleme davranışlar olduğu da iddialar arasında. Riot Games’de yaşanan bu olayların Kotaku’dan Cecilia D’Anastasio tarafından yazılan araştırma yazısı serisi tarafından gün yüzüne çıkması ardından Riot Games şirket içinde değişikliklere gitmeye başladı.

Sahip olduğu iddia edilen erkek merkezli kültürden geri çekilmek için bir dizi direktif hazırlayan ve uygulayacak şirkette. İlk Baş Çeşitlilik Müdürü olarak Angela Roseboro‘ya görev verildi.

Yurt dışında yeri olan bir terim ve meslek olan Diversity Officer (Çeşitlilik Müdürü) çalışanların, aralarındaki cinsiyet ve ırk gibi farklılıkların gözetilmeden rahat bir ortamda çalışabilmesi için düzenleme yapan ve strateji belirleyen bir mevki.