Rogue, WESA ile iletişime geçerek ESL Pro League için acil bir transfer talebinde bulundu.

Takımın ESL Pro League’de 13. olması ve küme düşme sınırında bulunmasının ardından Collin “wrath” McSweegan’ın Rogue’un aktif kadrosundan çıkması takım 1 milyon dolarlık turnuva için yeni bir oyuncu arayışına gitti.

wrath geçtiğimiz haftalarda Ghost takımıyla oynarken gözüktü ve yaptığı açıklamalarda daha fazla Rogue adına oynamak istemediğini açıkça belirtti. Bu kararında uzun süredir yedek kalmasının büyük rolü olduğunu belirten wrath, takımını da zor bir duruma sokmuş oldu. Ligin transfer dönemine kadar kadrosuna ekleme yapamayacak olan Rogue yönetimi şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Rogue’dan gelen açıklamalara göre 16 yaşındaki oyuncu oynamayı kabul etse bile, vereceği performans kafalarda büyük soru işaretlerine yol açacak. Bu da takımın kümede kalma yolundaki mücadelesini olumsuz yönde etkileyecek. Küme düşme potasında yer alan diğer takımlar ise, Immortals, GX, ve Rise Nation ile SoaR’dan birisi olacak.

Acil transfer statüsü WESA tarafından Eylül ayında açıklanmıştı. O dönem kadrosunda oynayacak 5 oyuncu bile bulamayan Immortals için böyle bir karar alınmıştı ve takım “olağan üstü şartlar ve sonuçları” doğrultusunda transfer dönemleri dışında kadrosuna ekleme yaparak kadrosunu tamamlamayı başarmıştı.

WESA’nın Rogue’un bu talebine olumlu cevap vermesi beklenmiyor. Zira Rogue halen as kadrosunun dışında iki tane yedek oyuncuya sahip. Bunlar şu an takımın koçluğunu yapan Garett “Grt” Bambrough ile yedek oyuncu Michael “Uber” Stapells.

Jensen Huang’dan Oyun Sektörünün Gelişmesi İçin 3 Anahtar Nokta