Almanya kökenli koçluk platformu GamerLegion, rekabet sahnesine girişini Uruguay ekibiyle anlaşarak duyurdu.

Şubat ayında daha önce iki kez yılın oyuncusu top 20 listesine adını yazdıran yıldız oyuncu Adil “ScreaM” Benrlitom tarafından kurulan Uruguay, basamakları hızla tırmanırken geçtiğimiz haftalarda sıralamada top 50 sınırına ulaştı.

Duyurulmasından kısa bir süre sonra Uruguay ekibi kilit isimlerinden William “draken” Sundin’i NiP’e kaptırdı, ancak takım tutunmaya ve rekabete devam ederek Denis “grux” Gutaj ile Tim “nawwk” Jonasson ikilisini yedek kadroda oynattı.

Bu isimlerden ikincisi artık kalıcı olarak kadroda yer alacak, x6tence ile olan kontratından sonra GamerLegion ekibi bu oyuncuyu adeta havada kaparak ciddi bir hamle yapmış gibi görünüyor. 21 yaşındaki oyuncu ülkesinde en çok gelecek vaad eden oyunculardan biri olarak biliniyor ve x6tence Galaxy’nin DreamHack Winter serisindeki yarı final turunda 1.20 oranında önemli bir role sahip.

Bir açıklamada, takım kaptanı Kévin “Ex6TenZ” Droolans, nihayet temsil edeceği bir organizasyon bulmaktan ve ilk kez oyun içi lider (IGL) olarak karşılaşacağı bir etapta Fransızca konuşulan takımlardan sonra uluslararası bir kadroda yer almaktan yaşadığı mutluluğu ifade etti.

Belçikalı taktikçi, “Team GamerLegion ile yeni bir maceraya başlamaktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı. “Burası benim ilk uluslararası takımım ve sıfırdan başlamakta olduğumuz için yapılacak çok iş var, özellikle de ilk kez İngilizce konuşacağım için farklı bir yükü sırtımda taşıyorum. Basamakları tırmanmak için sabırsızlanıyorum, bu sınav için hazırım!” diyen Ex6TenZ’a biz de yeni ekibiyle başarılar diliyoruz.

Takım ilk saha tecrübesini GamerLegion adı altında bu haftasonu United Masters League Finals organizasyonunda Almanya-Osnabrück’te yaşayacak. Ex6TenZ’ın askerleri, ödülü 10,000$ olan bu turnuvada yarı finalde Valiance ile karşılaşacak. Turnuva ayrıca Sprout ve WESG şampiyonu Windigo’yu da ağırlıyor.

Aynı zamanda yıldız oyuncu ScreaM de aşağıdaki tweet ile bu haberi takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmedi.

https://twitter.com/ScreaM_/status/1111645739673927681

GamerLegion kadrosu son haliyle şu şekilde:

  • Sweden Hampus “hampus” Poser
  • Belgium Adil “ScreaM” Benrlitom
  • Belgium Kévin “Ex6TenZ” Droolans
  • Estonia Kevin “HS” Tarn
  • Sweden Tim “nawwk” Jonasson
  • Sweden Christian “chrille” Lindberg (koç)